Szegeden 2020. augusztus 7. 09:46

Szerb oktatási intézmény lesz a körzeti rádió épületéből

A Stefánián, a Magyar Rádió Körzeti Stúdiójának volt épületében négy osztályos szerb gimnázium kezdi majd meg működését. Jelenleg ház belső átalakítása már zajlik, erre az állam 50 millió forintot biztosított.

Jelentős infrastruktúrával erősödött a szegedi szerb anyanyelvű oktatás, hisz az államtól a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár, Szegedi Óvodája és Általános Iskolája megkapta a Kálvin téri, volt Százszorszép Gyermekházat, valamint a Magyar Rádió Körzeti Stúdiójának régebben helyet adó épületet is a Stefánián.

A volt Százszorszép Házban nem látszik még, hogy elkezdődtek volna a munkálatok, pedig erre az intézmény 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott és a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a felújítást. A tervek szerint 2022-ben indulhat az oktatás ebben az épületben.

Annak érdekében, hogy a volt körzeti stúdió épülete alkalmasabb legyen oktatási célokra elkezdődött az épület belső átalakítása, a munkálatokra az állam 50 millió forintot biztosított.

Az elképzelések szerint itt kezdi el működését a szerb nemzetiségi négy osztályos gimnázium. Információink szerint a felújítás az ütemtervnek megfelelően halad, így 2022-ben ott is elkezdődhet majd az oktatás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oktatás Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár szerb anyanyelvi oktatás