Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 7. 09:46

Szerb oktatási intézmény lesz a körzeti rádió épületéből

A Stefánián, a Magyar Rádió Körzeti Stúdiójának volt épületében négy osztályos szerb gimnázium kezdi majd meg működését. Jelenleg ház belső átalakítása már zajlik, erre az állam 50 millió forintot biztosított.

Hirdetés

Jelentős infrastruktúrával erősödött a szegedi szerb anyanyelvű oktatás, hisz az államtól a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár, Szegedi Óvodája és Általános Iskolája megkapta a Kálvin téri, volt Százszorszép Gyermekházat, valamint a Magyar Rádió Körzeti Stúdiójának régebben helyet adó épületet is a Stefánián.

A volt Százszorszép Házban nem látszik még, hogy elkezdődtek volna a munkálatok, pedig erre az intézmény 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott és a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a felújítást. A tervek szerint 2022-ben indulhat az oktatás ebben az épületben.

Annak érdekében, hogy a volt körzeti stúdió épülete alkalmasabb legyen oktatási célokra elkezdődött az épület belső átalakítása, a munkálatokra az állam 50 millió forintot biztosított.

Az elképzelések szerint itt kezdi el működését a szerb nemzetiségi négy osztályos gimnázium. Információink szerint a felújítás az ütemtervnek megfelelően halad, így 2022-ben ott is elkezdődhet majd az oktatás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oktatás Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár szerb anyanyelvi oktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés