Szegeden 2020. augusztus 7. 06:43

Felhős napsütés eső nélkül

Szépen takarnak a felhők, így klasszikus kánikula még nincs, csapadék meg nem lesz. Elsőfokú hőségriadó mégis van.

Huszonkilenc fokig melegszik „csak” a levegő, de olyan gyorsan és olyan tartósan teszi mindezt, hogy a napi középhőmérséklet huszonöt fok felett várható, ami bizony azt jelenti, első fokú hőségriadó van nemcsak Szegeden, de egész Csongrád-Csanád megyében. A szél szinte végig északkeletről fúj, nem túl erősen. Az időről időre eget beborító felhőkből nem esik eső.

Nézzünk rá a pollenekre is!

A parlagfű pollenszórása ismét felerősödhet, közepes, magas szintet érhet el. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban várható, esetenként elérheti ez is a magas szintet is. A pázsitfűfélék virágporának mennyisége alacsony, közepes Az útifű, a libatopfélék, az üröm, a lórom pollenjének koncentrációja az egész országban alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, az ernyősvirágzatúaké alacsony. Előfordulhat egy-egy szem még a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, valamint a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma viszont nagyon magas.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő hőség hőségriadó időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél