Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Lehet nemzetközi foci dögivel akkor is, ha a Puskás az első selejtezőkörben kizúg: az MLSZ felajánlotta a magyar focipályákat
Ziccer 2020. augusztus 6. 18:14 Forrás: MTI

Lehet nemzetközi foci dögivel akkor is, ha a Puskás az első selejtezőkörben kizúg: az MLSZ felajánlotta a magyar focipályákat

A Magyar Labdarúgó Szövetség segítene az UEFA-nak azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Hirdetés

Az UEFA csütörtökön négy országnak, Magyarországnak, Lengyelországnak, Görögországnak és Ciprusnak is köszönetet mondott azért, hogy felajánlották stadionjaikat semleges helyszínnek, amelyet a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában használhatnának.

Az MLSZ közleményéből kiderül, az UEFA tájékoztatta a nemzeti szövetségek vezetőit a klubsorozatok 2020/21-es selejtezőinek új rendezési szabályairól. Semleges helyszíneken is lehet összecsapásokat rendezni, amennyiben a két ország koronavírusra vonatkozó utazási és karantén-előírásai nem teszik lehetővé az érintett hazai klub mérkőzésrendezését.

Az európai szövetség a szeptemberi válogatott meccsekkel kapcsolatos kihívásokat is megvitatta. Az UEFA és a nemzeti válogatottak szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ezeket a találkozókat az eredeti helyszíneken lehessen lejátszani, ám egyelőre a semleges pályás megoldás sem zárható ki.

Az már korábban eldőlt, hogy lesz Magyarországon más európai kupamérkőzés is, ugyanis szeptember 24-én a Puskás Arénában rendezik meg az európai Szuperkupáért kiírt összecsapást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája Európa Liga foci labdarúgás Magyar Labdarúgó Szövetség MLSZ UEFA
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés