Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 6. 06:51

Felhőbe burkolózunk, de az esőt ma megúszhatjuk

Nem nagyon látjuk ma a napot az égen.

Hirdetés

Szeged ma egy nagy felhő lesz: nem egyszerűen jönnek-mennek a felhők a nap előtt, gyakorlatilag folyamatosan kitakarják a csillagot, amelynek ma nem sok esélye van arra, hogy „lelásson” a földre. A levegő épp ezért „csak” huszonnyolc fokig melegszik, a szél jellemzően északkeletről leng. Esővel nem számolnak ma a meteorológusok, bízzunk benne, hogy tényleg csak takarnak a felhők.

Pollenek?

A parlagfű virágpora már az ország jelentős részén jelen van a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas-nagyon-magas tartományban várható. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja alacsony szinten van. Az üröm, a kenderfélék, az útifű, a lórom és a libatopfélék virágporának mennyisége országosan is alacsony. Előfordulhat még egy-egy szem a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, valamint a fenyőfélék pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma viszont elérheti a nagyon magas szintet.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: allergia felhő időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés