Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 5. 21:59 Forrás: Népszava

Közpénzből vigyáztak a miniszterelnökségi dolgozók gyerekeire a járvány idején

Igazából eddig nem tudta megmagyarázni a Miniszterelnökség, hogy miért fizették közpénzből azt, amit másnak a saját zsebéből vagy kútfőjéből kellett megoldania.

Hirdetés

Összesen 4 millió 400 ezer forintba került, hogy a Miniszterelnökség dolgozóira miniszterelnökségi óvodapeadagógusok felügyeltek a járvány idején. Négy óvónénit és két tanítónénit béreltek fel, előbbiek fejenként bruttó 658 ezer 62 forintot, utóbbiak bruttó 891 ezer 532 forintot kaptak a munkájukért két hónapra – írja a Népszava.

A lap kiderítette, hogy a 6 pedagógus összesen 16 óvodás és 7 kisiskolás gyerekkel foglalkozott ötfős csoportokban.

A Népszava arra is kíváncsi volt, hogy miért volt szükség a megbízott szakemberekre, miközben a miniszterelnökségi dolgozók számára is elérhető lett volna az intézményi felügyelet, amit bárki kérhetett a saját óvodájában vagy iskolájában.

Megkérdezték a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivőjét, aki szerint sajnálatos, hogy csak a minisztériumban dolgozóknak járt ez a különleges szolgáltatás közpénzből. Nagy Erzsébet szerint sokan, akik nem tudtak otthon dolgozni, örültek volna hasonló segítségnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Miniszterelnökség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés