• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Értékes pont vagy elvesztett kettő, majd kiderül: Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–1)
Ziccer 2020. augusztus 5. 21:06

Értékes pont vagy elvesztett kettő, majd kiderül: Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–1)

A Békéscsaba elleni hazai vereség után fontos volt a győzelem Csákváron. De nem csak a mieinknek, a hazaiaknak is, mivel ők is vereséggel kezdték a szezont. Nem sikerült, a mieink legjobbja a kapus és az egyik középhátvéd volt.

Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–1)
Merkantil Bank Liga NB II. 2. forduló, Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400 néző. Vezette: Káprály Mihály, asszisztensek: Kiss Balázs, Vörös Dániel.
Aqvital FC Csákvár: Markek – Mészáros D. (Ganbayar, 74.), Vukaszovics, Albert I., Koch – Mim (Major, 77.), Madarász – Baracskai (Papp M., 63.), Kocsis B., Sejben – Daru.
Vezetőedző: Visinka Ede.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Kárász, Pejovic, Deák, Bitó – Jovanovics, Simon Á. (Oláh G., 66.), Varga Sz. – Dobos Á. (Gréczi, 71.), Takács T. (Germán, 59.), Grumics.
Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Daru (31.), ill. Deák (41.).
Sárga lap: Baracskai (16.), Albert (39.), Madarász (53.), Mészáros D. (61.) illetve Grumics (75.).

Az első húsz perc inkább a Csákváré volt, nem ment a szegedieknek: a 11. percben Madarász lőtt, de Takács János a helyén volt, ugyanígy a 19. percben, amikor Madarász ezúttal beívelt, Sejben érkezett szépen, de 5 méteres fejesét Takács földöntúli bravúrral védte. Vukaszovics azonban visszalőtte a kipattanó labdát, amit a szegedi kapus védeni tudott.

Egyre veszélyesebben támadott a Csákvár, a 31. percben jött is a gól: Daru fejesénál Takács ezúttal nem tudott segíteni, 1–0.

Szerencsére a 41. percben sikerült az egyenlítés. Egy lerántásért megítélt szabadrúgást a hazaiak kapusa védett, de érkezett Deák István a kipattanóra, és a szegedi hátvéd nem hibázott, 1–1!

A második félidőt is jobban kezdték a hazaiak, Dobos mester Takács Tamás helyére be is hozta Germánt, hátha ezzel felrázza a csapatot. Nem sikerült a terv, mert Sejben ismét majdnem gólt lőtt az ötösről, ezúttal lábbal, de a szegedi gólszerző, Deák ezúttal a saját kapuja előtt volt higgadt, és kivágta a labdát, góltól mentve meg a püspöki csapatot.

Dobos Barna ezután, a 66. percben lekapta a pályáról Simon Ádámot, a 71. percben pedig Dobos Áront. Előbbi helyére Oláh, utóbbi helyett Gréczi érkezett.

A változtatások után jobban is játszottak a szegediek, de a Csákvárban is ott volt gól, a csapatokon látszott, hogy aki betalál, az szinte biztos, hogy meg is nyeri a találkozót.

A végén még Madarász veszélyeztett, de Takács János védeni tudott, így szerencsére maradt a döntetlen.

Ezúttal sem játszottak jól a szegediek, de legalább megszerezték az első pontot, és megmaradt az idegenbeli veretlenség is, ez hozhat némi megnyugvást a csapatnak. A 3. fordulóban a Szentlőrincet fogadják a szegediek a Szent Gellért Fórumban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia