Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. augusztus 5. 15:39

Egyre jobban látszik, igen impozáns lesz az új sportuszoda

Képriport
Több tucatnyi szakember dolgozik minden nap az új városi uszoda építésén. A terület szinte minden részén munkásokkal találkoztunk a szerdai bejáráson. Az épület üvegborítása majdnem teljesen a helyén, belül pedig lassan láthatóvá válnak a medence terek, az öltözők, a kiszolgáló és egyéb helységek.

Hirdetés

Legutóbb akkor jártuk be az Etelka soron épülő új sportuszodát, amikor a tetőt tartó óriási acélgerendákat emelték a helyükre. Az azóta eltelt 4 hónap alatt sok minden megváltozott, hisz az épület külsejét borító üvegek majdnem mindegyike a helyén van.

Belül lassan láthatóvá válnak az öltözők, a szociális és az egyéb kiszolgáló helységek. Dolgoznak a wellness részleg kialakításán is. Az érdeklődő újságírókat Csanádi Zoltán, a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. igazgatója vezette körbe. Elmondta, hogy

a két kisebb medencénél már elvégezték a vízpróbát, és mindkettő megfelelt. A tetőtéren már készül a füves terasz, ahol kipihenhetik a látogatók az úszás fáradalmait.

A belső térben több helyen az aljzatbetont terítik, a gépészeti szereléseket végzik, és szerelik az uszodatechnikát, a légtechnikát, valamint a vízkezelő technikát is. Lassan elkészülnek a gipszkartonozással és kezdődnek a burkolási és festési munkálatok, emellett a tetőszerkezet végleges zárása is hamarosan kész. – mondta Csanádi Zoltán. „Ez már sokkal látványosabb része az építkezésnek, mint a szerkezetépítés, amikor csak betonoztunk, betonoztunk és betonoztunk!” – tette hozzá.

A nyitóképre kattintva megnézheti kollégánk, Iványi Aurél képeit az épülő új sportuszodáról

A tervek szerint az év végére lezárul a műszaki átadás-átvétel. Utána következik a használatbavételi eljárás, majd ennek lezárása után nyithatja meg kapuit az új sportuszoda a szegediek előtt.

Az uszoda építésével párhuzamosan egy körforgalom kialakítása is elkezdődött az Etelka soron, amely az új komplexum megközelítését teszi könnyebbé. Jelenleg a körforgalom belső szigetének szegélyét építik. A közműkiváltás elkészült, ahogyan a Tápai utcai ág szegélye és az útalap is. A kivitelező lassan végez a körforgalom egyik oldalának kialakításával, akkor a közlekedést oda terelik át és elindul a másik rész építése is. – mondta el Csanádi Zoltán. A tervek szerint augusztus végére a teljes körforgalom egy réteg aszfaltburkolatot kap a végső burkolatot utána teríti majd le a kivitelező.

Az épülő körforgalom egyik fele már lassan kész

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd.

A mintegy 15 milliárd 500 millió forintból épülő sportuszodában lesz egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence, amelyből egy mozgatható válaszfal segítségével 2×10 huszonöt méteres pálya alakítható ki. A versenyeket egy 1200 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

A medencecsarnok természetes megvilágítású lesz, sötétíthető, valamint tv-közvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítenek benne.

A versenymedence mellett egy 25 méter hosszú és 15 méter széles, 6 pályás, 1,8 méter mély bemelegítő medence, egy 20 méter hosszú és 12,5 méter széles, 90 centiméter mély meleg vizes tanmedence, valamint meleg vizes külső-belső lazító ülőmedence is az uszoda része lesz. Emellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádi Zoltán Etelka sor sportuszoda Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Városi Sportuszoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés