• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi szabadstrand: a vízminőség miatt nem lehet fürdeni; bajban vannak a zenei háttérmunkások is a koronavírus-járvány miatt; különdíjas Mogyorócska – Szegedi Hírek, 2020. augusztus 4.
Szegeden 2020. augusztus 4. 18:59 Forrás: Szeged Televízió

Szegedi szabadstrand: a vízminőség miatt nem lehet fürdeni; bajban vannak a zenei háttérmunkások is a koronavírus-járvány miatt; különdíjas Mogyorócska – Szegedi Hírek, 2020. augusztus 4.

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
  • A szegedi önkormányzat megszüntette az összes szabadstrandot a Tiszánál, miközben az MSZP a balatoni és velencei tavi szabadstrandokért kampányol – ezt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke. Híradónk utánajárt, valóban így van-e. Kiderült, Szegeden egyetlen hivatalos szabadstrand van, a Partfürdőnél. Ez viszont idén azért nem működik, mert az áradás miatt rossz a víz minősége. A hatóságok emiatt nem járulnak hozzá ahhoz, hogy ott most szabadstrand működhessen.
  • Bajban vannak a zenei háttérmunkások. A járványveszély miatt augusztus 15-e után sem lehet nagyobb koncerteket és tömegrendezvényeket tartani, ezért azok, akik hangosításból, színpadépítésből élnek, most nehéz helyzetbe kerültek. Mivel alig van munkájuk és bevételük, szeretnék, ha a kormány észre venné őket. Nehéz helyzetükre egy videósorozattal is próbálják felhívni a figyelmet.
  • Különdíjas lett a Mogyorócska. A szegedi Gyuris László berkenyét is tartalmazó tortája a legjobb gyógyhatású alapanyag miatt érdemelte ki az elismerést. A tizennegyedik alkalommal meghirdetett „Magyarország tortája” verseny eredményét ma hirdették ki a Parlamentben.

És ez még csak két izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Hírek