Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. augusztus 4. 13:12

MSZP: Nem hagyjuk, hogy a Fidesz gyarmatosítsa a Balatont!

Nyakó István szerint a kormánypártnak a pénzről szól a Balaton, nekik viszont a gyerekkorról, a fiatalokról és a családokról.

Hirdetés

Az MSZP által a Balaton védelmében indított népszavazási kezdeményezés célja, hogy a Fidesz ne tudja gyarmatosítani a magyar nép nemzeti örökségét – mondta az MSZP sajtófőnöke keddi online sajtótájékoztatóján.

Nyakó István a természetes tavak védelmében kezdeményezett MSZP-s népszavazást azzal indokolta: mára a Balaton minden ötödik kilométerére egy fideszes mágnás beruházása jut, a tihanyi hegyet lassan eldózerolják a jobb kilátás érdekében, a szabadstrandok fizetőssé váltak, több mint 60 milliárd forintot kaptak az újburzsujok szállodaépítésre a járvány időszakában, Keszthelyt pedig bevette a Fidesz, az lett a balatoni főhadiszállása.

Nekik a profitról szól ez a történet, az MSZP-nek viszont a gyermekkorról, a fiatalokról és a családokról – mondta Nyakó István, aki szerint az MSZP nem hagyja, hogy nemzeti örökségünket a Fidesz gyarmatosítsa.

Az MSZP sajtófőnöke felidézte, hogy négy évvel ezelőtt az MSZP a vasárnapi boltzár ellen kezdeményezett népszavazást, de a hatalom akkor menekülőre fogta, inkább visszavonta ezt a „népnevelési diktátumot”, és gyávaságból nem engedte, hogy az emberek népszavazáson mondjanak véleményt.

Nyakó szerint az elmúlt tíz évben csak olyan népszavazás volt Magyarországon, amit a kormány rendelt meg, mert a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak többsége Fidesz-katona, így nem lehet olyan referendumot tartani, ami kellemetlen a hatalomnak.

Szerinte négy éve a hatalom kopaszok képében jelent meg, és próbálta megakadályozni a népszavazási kezdeményezést, így az MSZP most kíváncsian várja, hogy amikor a Balaton megvédéséről van szó, akkor vajon kiket küld a Fidesz.

„Újra kopaszokat, vagy most öltönyösök jönnek, akik elmagyarázzák, hogy miért kell oligarcháknak odaadni a Balatont, miért nem lehet a gyerekeké, a fiataloké és a családoké?” – tette fel a kérdést.

Nyakó István szerint húsz napon belül megtudják a választ, de az biztos, az MSZP most sem hagyja, hogy „kiforgassák a magyar népet nemzeti örökségéből, a Balaton ingyenes használatából”.

Az MSZP július végén három kérdésben kezdeményezett népszavazást: a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandok ingyenességéről, az ilyen strandok területén történő építési és változtatási, illetve elidegenítési tilalomról. A Nemzeti Választási Bizottság a benyújtástól számított 30 napon belül dönt a kérdések hitelesítéséről.

A teljes tájékoztatót itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balaton Fidesz MSZP Nemzeti Választási Bizottság népszavazás NER Nyakó István nyár oligarcha Orbán-kormány strand szálloda turizmus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés