Túl a városon 2020. augusztus 4. 09:00

Koronavírus-járvány: kilenccel van több beazonosított fertőzött, meghalt egy idős, krónikus beteg

Itt vannak a keddi, hazai koronaszámok.

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel

  • 4553 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, 
  • elhunyt egy 77 éves krónikus beteg,
  • így az elhunytak száma 598 főre emelkedett,
  • 3415-en pedig már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 540 fő.
  • 75 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,
  • közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7742 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatót itt olvashatja.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Csongrád-Csanád megyében nem változott az előző naphoz képest a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma, továbbra is 144-en vannak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 járvány koronavírus statisztika védekezés világjárvány vírus