• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mostantól fizetni kell a parkolásért a Huszár Mátyás rakparton: szinte teljesen eltűntek innen az autók, az Árkád mélygarázsa megtelt, a tetőn viszont van hely
Szegeden 2020. augusztus 3. 16:35

Mostantól fizetni kell a parkolásért a Huszár Mátyás rakparton: szinte teljesen eltűntek innen az autók, az Árkád mélygarázsa megtelt, a tetőn viszont van hely

Képriport
Megnéztük, milyen hatással van a mostantól érvényes változás a szegedi parkolóhelyek alakulására.

„A rakpart általában reggel hétre, negyed nyolcra megtelt a környéken dolgozók autóival, majd ők a munkaidejük végéig ott álltak, semmi mozgás nem volt. Ha valaki autóval akart a belvárosba hajtani, akkor a rakparton hiába keresett parkolót biztosan nem talált, így a belvárosban körözött, ezzel terhelve az egyébként is problémás szegedi levegőt”

nyilatkozta még februárban a Szeged.hu-nak Mihálik Edvin. Az önkormányzat Zöld város programért felelős tanácsnoka annak kapcsán beszélt erről közel fél éve, hogy a közgyűlés döntése értelmében megszűnik az ingyenes parkolás a rakparton.

Ez a mai nappal meg is történt, mi pedig megnéztük, mi a helyzet az első olyan napon, amikor fizetni kellett a parkolásért a Huszár Mátyás rakparton. Ahogy arra számítani lehetett, nagyságrendekkel kevesebb autót találtunk a délelőtti órákban az itteni parkolóhelyeken, mint az korábban jellemző volt.

Hétfőn délelőtt szinte üres volt a Huszár Mátyás rakpart (fotók: Iványi Aurél)

Természetesen, azok, akik jellemzően itt álltak meg eddig, a jövőben sem fogják mind otthon hagyni az autóikat, hanem más megoldás után néztek. Megnéztük, mi van a belváros másik felén, az Árkádnál: ebédidő környékén egyetlen üres parkolóhelyet sem találtunk a bevásárlóközpont ingyenesen használható mélygarázásban, a tetőn viszont volt hely.

Az Árkád Szeged parkolóháza viszont tömve volt autókkal, a tetőn kívül egyetlen üres helyet sem találtunk

Mostantól tehát érdemes megjegyezni: a Huszár Mátyás rakpart a sárga zóna része lett, fizetni kell, ha itt akarunk parkolni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Árkád Szeged Bevásárlóközpont Huszár Mátyás rakpart parkolás parkoló