• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Fájó vereség az elsőn: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1–2 (0–0)
Ziccer 2020. augusztus 2. 21:32

Fájó vereség az elsőn: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1–2 (0–0)

Remek idő, teli stadion, szomszédvár elleni derbi – ez is kevés volt a jó teljesítményhez a mieinknél. A kihagyott tizenegyes sem segített.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–0)
Merkantil Bank Liga NB II. 1. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 4500 néző. Vezette: Zierkelbach Péter, asszisztensek: Georgiou, Kovács II.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Kárász, Deák, Moga, Bitó – Jovanovic, Simon (Oláh, 63.), Varga – Dobos, Gajdos (Takács T., 59.), Grumic (Germán, 83.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Békéscsaba: Uram – Szalai, Nagy, Bora, Mészáros – Szabó (Gránicz, 86.), Király, Babinyecz (Kovács, 62.) – Pantovics, Paudits, Lukács (Máris, 69.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gól: Takács T. (94.), illetve Lukács (58.), Máris  (84.).
Sárga lap: Simon (28.), illetve Mészáros (8.), Király (19.), Nagy (53.), Kovács (73.).
Piros lap: Nagy (82.).

A szurkolók mindent beleadtak, már a stadionba vonuláskor megvolt a tűz, ment a lelki hadviselés: „Mocskos lilák!” és a „Ki nem ugrál, szar csabai!”, és persze zúgott a „Hajrá, Szeged!” is. A B-közép fő üzenete ma „Küzdjetek a városért!” volt, amit az utolsó, Újpest elleni felkészülési mérkőzés után meg is beszéltek a csapattal.

Küzdelem volt is, csak az eredmény nem jött, helyzetek pedig voltak. Már a 2. percben a békéscsabai Uramnak kellett védenie, Grumics egy felívelt labdát csúsztatott a kapura, Szia, Uram!, de a csabai kapus védett. Az első negyedóra is a Szegedé volt: Gajdos előbb rosszul találta el a labdát egy fél helyzetben, majd jól lépett ki egy indítással, de lest intett a határbíró.

A lelátói hangulatra nem lehetett panasz, ment a „szájalás” a szomszédokkal. A 36. percig kellett várni az első értékelhető helyzetre: Babinyecz lövésénél Takács hatalmas bravúrral paskolta ki a labdát az alsósarok elől.

Szegedi helyzet is volt, a 40. percben Gajdos erőtlen lövését a csabai védő a gólvonal és Uram kapus elől rúgta ki.

Gajdos a második félidőben is aktív maradt az 51. percben lőtt, de levágódott a labdája. A Hollandiából igazolt fiatal, Dobos volt még aktív, jó labdákat osztogatott, és a szögletei is veszélyesen mentek középre.

De mégis a Békéscsaba lőtte a mérkőzés első gólját: Lukács Raymond Barna lépett ki egy labdával az 58. percben, és nem is hibázott ziccerben, 0–1.

A 73. percben egyenlíthetett volna a püspöki csapat. Takács Tamást tüntették el a csabaiak egy szöglet után, a csabai Kovács sárgát is kapott. A büntetőt azonban Dobos középre lőtte, de Uram nem vetődött el hamarabb, inkább védett.

Néhány perc múlva újabb Dobos–Uram összecsapás, de ezúttal is helyén volt a csabai kapus.

A 82. percben kapott még egy lehetőséget a Szeged-Grosics: Nagy Sándor lereklamálta magát a pályáról, Zierkelbach játékvezető szövegért mutatta fel a sárgát a csabai hátvédnek.

Germán lábában maradt a gól a 83. percben, pontosabban Uram ujjában, miután a pár másodperccel korábban beállt szegedi csatár lövését kapufára tolta a viharsarki portás.

És ahogyan az lenni szokott, a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát. A 84. percben elmentek a csabaiak, no, nem a vonattal, hanem a labdával, jött a szokásos szöktetés és Máris a góllal, 0–2. Teljes letargia.

Takács a végén még lőtt egy gólt a 94. percben, de ez csak a lelkeknek segített. Megbosszulta magát a kihagyott tizenegyes.

Helyszíni tudósítónk átfogó véleménye szerint gyenge meccs volt, idény eleji formával. A mieinknek szinte semmi sem sikerült, a csabaiaknak pedig a kevésből nagyjából minden, így született vendéggyőzelem a szomszédvárak csatájában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Békéscsaba NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia foci labdarúgás Merkantil Bank Liga