• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • SASMob Kresz Suli, idegenvezetett szegedi városnéző túra, görög táncház – pezsgett a Huszár Mátyás rakpart a zöld hétvége vasárnapján
Szegeden 2020. augusztus 2. 21:07

SASMob Kresz Suli, idegenvezetett szegedi városnéző túra, görög táncház – pezsgett a Huszár Mátyás rakpart a zöld hétvége vasárnapján

Képriport
Bazi nagy görög party: így végződtek a Huszár Mátyás rakparton a zöld hétvége programjai, egy nagy táncházban a Belvedere feljárónál.
  • Szegedi Távfűtő Kft.,
  • Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.,
  • Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.,
  • Szeged Pólus

– szombat után ők voltak vasárnap is a házigazdák a Huszár Mátyás rakparton.

Körforgalom, vasúti átjáró, jelzőlámpák, egyirányú utcák: minden volt a SASMob mini kreszpályáján. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A kukásautó- és takarítógép-simogató ma is bejött, de legalább ekkora siker volt a SASMob Kresz Sulija. Talán egy jó éve, hogy a városi gyereknapon láttuk utoljára a mini kreszpályát, ahol most is hatalmas volt a torlódás: futóbringákkal, háromkerekű gyerekmotorokkal, rollerekkel tanulták, gyakorolták a közlekedést a gyerekek. Szintén sláger volt a szeletív hulladékgyűjtés, kétféle játékkal is készült a hulladékgazdálkodás, hiszen horgászni is lehetett a szemetet, meg csapatban is gyűjteni.

Játszva nevelt a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a hulladékgazdálkodás

Újdonság volt, hogy idegenvezetett kerékpáros városnéző túrára is el lehetett menni: a résztvevők kaptak egy mp3-lejátszót, és miközben követték az idegenvezetőt, tekerés közben hallgathatták a tudnivalókat a látnivalókról. Azok a felnőttek, akik elég hamar elindultak, a lényegre visszaértek: hat óra után a Belvedere oldali feljárónál a szegedi görög nemzetiségi önkormányzat sátrai alatt ouzót lehetett kóstolni, majd kezdődhetett a táncház, az Akropolis Compania játszott, Sokalopulos Giannis tényleg pazarul buzukizott.

Sport és művelődés egyben: az idegenvezetett kerékpáros városnézést is ki lehett próbálni

Este kilenctől Mamma mia 2 – Sose hagyjuk abba kezdődött, a mozi ezúttal a rakparton volt. Gedzó azt mondta, igény szerint svéd szinkronnal és lengyel felirattal is nézhető. Az biztos, ha valaki, ő biztosan megnézné úgy, már csak azért is, hogy beszéljen róla a Mozizgatunk podcastunkban.

Körtánc késő estig

Ezen a vasárnap is nyüzsgött a rakpart: jó volt sétálni, nézni a vizet, érezni a Tiszát. Sokan gondolták így.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart környezetvédelem rakpart SASMob SASMob KRESZ Suli Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Távfűtő Kft. szelektív hulladékgyűjtés Tisza zöldhulladék