Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • SASMob Kresz Suli, idegenvezetett szegedi városnéző túra, görög táncház – pezsgett a Huszár Mátyás rakpart a zöld hétvége vasárnapján
Szegeden 2020. augusztus 2. 21:07

SASMob Kresz Suli, idegenvezetett szegedi városnéző túra, görög táncház – pezsgett a Huszár Mátyás rakpart a zöld hétvége vasárnapján

Képriport
Bazi nagy görög party: így végződtek a Huszár Mátyás rakparton a zöld hétvége programjai, egy nagy táncházban a Belvedere feljárónál.

Hirdetés
  • Szegedi Távfűtő Kft.,
  • Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.,
  • Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.,
  • Szeged Pólus

– szombat után ők voltak vasárnap is a házigazdák a Huszár Mátyás rakparton.

Körforgalom, vasúti átjáró, jelzőlámpák, egyirányú utcák: minden volt a SASMob mini kreszpályáján. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A kukásautó- és takarítógép-simogató ma is bejött, de legalább ekkora siker volt a SASMob Kresz Sulija. Talán egy jó éve, hogy a városi gyereknapon láttuk utoljára a mini kreszpályát, ahol most is hatalmas volt a torlódás: futóbringákkal, háromkerekű gyerekmotorokkal, rollerekkel tanulták, gyakorolták a közlekedést a gyerekek. Szintén sláger volt a szeletív hulladékgyűjtés, kétféle játékkal is készült a hulladékgazdálkodás, hiszen horgászni is lehetett a szemetet, meg csapatban is gyűjteni.

Játszva nevelt a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a hulladékgazdálkodás

Újdonság volt, hogy idegenvezetett kerékpáros városnéző túrára is el lehetett menni: a résztvevők kaptak egy mp3-lejátszót, és miközben követték az idegenvezetőt, tekerés közben hallgathatták a tudnivalókat a látnivalókról. Azok a felnőttek, akik elég hamar elindultak, a lényegre visszaértek: hat óra után a Belvedere oldali feljárónál a szegedi görög nemzetiségi önkormányzat sátrai alatt ouzót lehetett kóstolni, majd kezdődhetett a táncház, az Akropolis Compania játszott, Sokalopulos Giannis tényleg pazarul buzukizott.

Sport és művelődés egyben: az idegenvezetett kerékpáros városnézést is ki lehett próbálni

Este kilenctől Mamma mia 2 – Sose hagyjuk abba kezdődött, a mozi ezúttal a rakparton volt. Gedzó azt mondta, igény szerint svéd szinkronnal és lengyel felirattal is nézhető. Az biztos, ha valaki, ő biztosan megnézné úgy, már csak azért is, hogy beszéljen róla a Mozizgatunk podcastunkban.

Körtánc késő estig

Ezen a vasárnap is nyüzsgött a rakpart: jó volt sétálni, nézni a vizet, érezni a Tiszát. Sokan gondolták így.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Huszár Mátyás rakpart környezetvédelem rakpart SASMob SASMob KRESZ Suli Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Távfűtő Kft. szelektív hulladékgyűjtés Tisza zöldhulladék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés