Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egyedülálló, biztonságos csomópont épül az Algyői úton – hétfőtől változik a közlekedés rendje
Szegeden 2020. augusztus 2. 14:27 Forrás: Szegedi Tükör

Egyedülálló, biztonságos csomópont épül az Algyői úton – hétfőtől változik a közlekedés rendje

Korszerű, jelzőlámpás csomópontot építenek ki a tervek szerint augusztusban az Algyői út, a Ladvánszky utca a Baktói utca és a Diadal utca forgalmas találkozásánál. A munkálatok miatt augusztus 3-tól négy héten át forgalmi korlátozásokra, terelésekre kell számítaniuk a közlekedőknek.

Hirdetés

A Szegedről kifelé autózókat a főútról az azzal párhuzamosan futó szervizútra terelik a Délceg utca és a Balatoni utca közötti szakaszon. A szervizútnak ez a szakasza a felújítás ideje alatt egyirányú lesz Hódmezővásárhely felé, és tilos lesz a megállás, a parkolás az útszakasz mindkét oldalán.

Azok a város felől érkező autósok, akik a Ladvánszky utcába akarnak kanyarodni, a Délceg utcai terelésnél tovább hajthatnak a 47-es úton, és nem kell a szervizútra térniük.

A Délceg utca egyirányú forgalmi rendje megfordul: csak az Algyői út felől lehet majd behajtani, és ez a felújítás után is így marad. A Diadal és a Balatoni utca zsákutcává alakul, ezekből nem lehet kihajtani a szervizútra. A Ladvánszky utcából csak jobbra lehet kifordulni az Algyői útra. A Hódmezővásárhely felől a 47-esen érkezők sávterelés és sebességkorlátozás mellett az átépítés ideje alatt is a főúton közlekedhetnek.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek – a menetrend szerinti buszok kivételével – az Algyői úton nem tudnak kijutni a városból. Kerülőútként használhatják az M43-as autópálya Sándorfalvi út és 47-es főút közötti szakaszát, ahol augusztus 3-án 7 óra és 30-án 20 óra között autópályadíjat nem kell fizetniük, csak a HU-GO rendszerben szedett útdíjat.

Biztonságosabb lesz

A fejlesztés eredményeként a forgalmas főúton kerékpárral és gyalog is biztonságosan lehet majd átkelni, az Algyői útról a Ladvánszky utcába, balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok pedig előnyben részesülnek. Fontos változás lesz az is, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik majd, szemben a Diadal utcával.

Az autópályadíj megfizetése alól csak a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek mentesülnek. A forgalmi terelést ideiglenesen kihelyezett táblákkal jelzik a Római körút és a József Attila sugárút, valamint a Brüsszeli körút és a Csongrádi sugárút kereszteződésében.

A kerékpárosok a csomópont átépítésének ideje alatt nem használhatják a szervizutat a Délceg és a Balatoni utca között.

Ezt a szakaszt a Délceg utca – Balatoni utca, illetve a Balatoni utca – Délceg utca útvonalon kerülhetik el. Az Algyői úton a gyalogos átkelést a csomópontban vagy annak közelében biztosítják.

A jelzőlámpás csomópont kiépítése európai uniós és önkormányzati forrásból valósul meg.

Ne rutinból vezessünk!

Az önkormányzati kéri a közlekedőke megértését és türelmét a munkálatok idején. Arra is felhívják a figyelemet, hogy mindenki fokozott körültekintéssel közlekedjen, és a szokottnál is jobban figyelje a jelzőtáblákat.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát, benne az összes fontos információval!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fejlesztés közlekedés közlekedésbiztonság útépítés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés