• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem csupán beszélnek róla, de tesznek is az egészségük megőrzéséért a petőfitelepiek
Szegeden 2020. augusztus 1. 17:03

Nem csupán beszélnek róla, de tesznek is az egészségük megőrzéséért a petőfitelepiek

Képriport
Nem csupán beszélnek róla, de tesznek is az egészségük megőrzéséért a petőfitelepiek

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly felmérést végeztünk a helyiek között, amelyben arra voltunk kíváncsiak, milyen programokat szeretnének leginkább az itt élők – mondta Kőházi Edina, a Petőfi-telepi Művelődési Ház munkatársa. A program szervezője ehhez hozzátette, hogy nagyon sokan kérték olyan programok rendezését, melyekben az egészségmegőrzés szerepel központi helyen. A hároméves uniós projekt részeként ezért hirdették meg Még időben címmel azt a prevenciós napot, melyet tavaszra terveztek, de a koronavírus-járvány miatt augusztus elejére halasztottak.

A nagy meleg ellenére sokan voltak kíváncsiak a standokra, melyek pultjain többek között cukor- és gluténmentes ételek szerepeltek, de lehetett kapni olyan dzsemmeket, lekvárokat, melyekben egyáltalán vagy alig van cukor. Kerekes Péter meg is kóstolta ezeket, és a fiatalember szerint alig érezni, hogy ezekből hiányoznak bizonyos összetevők. Ő egyébként gluténmentes csipszeket szokott fogyasztani, mert épp olyan fontos számára a nassolás, mint az egészséges életmód.

A nyitó képre kattintva megnézhetik Szabó Luca képeit a rendezvényről

Vérnyomásmérésre és látásvizsgálatra is várták az érdeklődőket, aki pedig szorongással küszködik, tanácsot kaphatott avatott szakemberektől. Azokat, akik ódzkodtak a vizsgálatoktól, különböző nyereményekkel csábították, így például, aki jól halászott egy műanyaglavórban, egy bohóc orrot kapott ajándékba. Volt jóga, testmasszázs, talpreflexológia és a gyermekeket izgalmas programokkal várta a Mocorgó játszópark. A felnőttek számára két előadást tartottak, az egyikben ételallergiával kapcsolatos tippek, a másikban pedig bőrgyógyászati tanácsok hangzottak el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészség egészséges életmód Petőfi-telepi Művelődési Ház