Ziccer 2020. augusztus 1. 16:55

Kezdődik Magyarország focibajnoksága, rajtol a Merkantil Bank Liga

Az NB I legyen csak a NER-é, az átlagszurkolónak tökéletes a másodosztály: harmincnyolc forduló, harmincnyolc drámai meccs lehetősége a püspöki csapattal.

Ma este a Kaposvár–Nyíregyháza bajnokival elindul az NB II 2020–2021-es szezonja a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával.

Nem én mondom, sokfelől hallottam eddig is,

egy szempontból mindenképpen utolértük labdarúgásban Angliát: ott is a másodosztály, a Championship az igazi bajnokság, az angolok azt érzik igazán magukénak.

Az mondjuk különbség, hogy ott még nincs egyik NER-lovagnak sem csapata a Premier Leauge-ben, de legyen meg még előbb a Mattersburg, aztán mehetnek a fickók a csatornán túlra is vásárolni.

Kilenc megyeszékhely tizenegy csapata, négy fővárosi együttes és még öt kisebb-nagyobb város büszkeségei – ez lesz az idei NB II.

„Papíron egy erős NB II-es bajnokság körvonalazódik. Olyan rangos klubok sorakoznak a játszó csapatok között mint a Győri ETO FC, a Szombathelyi Haladás, a Nyíregyháza Spartacus, a DVSC, a Vasas FC, a Pécsi Mecsek FC vagy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Játékosanyagát tekintve ezek közül is kettő emelkedik ki: a Debrecen és a Vasas. Persze a futball egy meglepetésekkel teli játék, ahol nem mindig jön be a papírforma. Tökéletes példa erre a Budafok feljutása az NB I-be. De az biztos, hogy egy hosszú és izgalmas szezon elé nézünk.”

Bozsik Péternek, az M4 Sport szakértőjének udvarias és váratlan fordulatoktól sem mentes rövid szakmai értékelését nem nagyon lehet felülmúlni.

Persze egy bajnoki szezon előtt mit is mondjon a labdarúgásból élő ember? Körülbelül ezeket.

Az biztos, hogy innen indulunk.

De hogy hova érkezünk?

A tavalyi idénynél nem nagyon lehet hektikusabbat elképzelni.

Kezdődött a Balmazújváros körüli bohózattal, majd végződött a koronavírus-járvánnyal, egy csonka szezonnal, ahol a zöld asztalnál dőlt el, hogy az MTK és a Budafok jut fel.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiának tíz meccse ragadt benn. Azt talán a legvadabb, mindenféle molinókat tartó ultrák sem gondolják, hogy ez tíz győzelem és harminc pont elmaradását jelenti, de az kijelenthető, a tizenkettedik helynél szinte biztosan előrébb végzett volna a csapat.

A püspöki csapatot új edző vezényli, Dobos Barna, a meglévő játékosokhoz ők érkeztek:

  • Dobos Áron (Fortuna Sittard),
  • Gréczi Márton (Békéscsaba),
  • Kóródi Nándor (DVSC),
  • Pejovic Danilo (Nyíregyháza),
  • Simon Ádám (Győri ETO),
  • Takács Tamás, (Mezőkövesd),
  • Varga Bence (MTK).

Dobos két évre írt alá, bemutatkozásakor azt mondta, az NB II élmezőnyéhez kell először csatlakozni. Legyen így, és akkor a bajnokság végén is elégedett lesz mindenki. Csak érjen véget rendben, ne állítsa meg ezt a szezont is a koronavírus-járvány.

Elsőre a kék-feketék itthon a Békéscsabával meccselnek, nem nagyon lehetett volna ennél nagyobb rangadóval elindulni. Tavaly, így verték meg a lilákat a Fórumban.

Végül, mit kívánjunk a szezon elé?

Azt, hogy ne kelljen a Szegednek a bennmaradásért imádkozni.

A többi meg majd alakul.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás Merkantil Bank Liga NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia