Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Mostantól minden héten Mozizgatunk a Szeged.hu-n, bemelegítésként hallgassa meg az eddigi adásokat!
Művház 2020. augusztus 1. 14:15

Mostantól minden héten Mozizgatunk a Szeged.hu-n, bemelegítésként hallgassa meg az eddigi adásokat!

Filmes, mozis podcasttel bővül a Szeged.hu tartalomkínálata! Gedzo podcast formájában folytatja mozis rádióműsorát, amit még sok évvel ezelőtt a Rádió 88-on kezdett el Mozizoom néven. A Mozizgatunk adásai augusztustól a Szeged.hu-n is elérhetők lesznek!

Hirdetés

Pénteken írtuk meg, hogy mostantól a Szeged.hu csapatát erősíti az ismert szegedi rádiós, Gedzo is, aki tavaly nyáron hagyta ott a Rádió 88-at, ahol a többi között egy mozis műsort is vezetett, Mozizoom néven. A váltás után Gedzo természetesen nem tudta és nem is akarta feladni, hogy rendszeresen mikrofonba beszéljen fanatikusan imádott hobbijáról, a filmekről és a mozizásról, így a Mozizoomot új néven, új formában, Mozizgatunk podcastként folytatta tovább.

Gedzo az elmúlt szűk egy évben a Mozizgatunknak egyfajta próbaévadát, vagy stíluszerűen mondva pilotadásait készítette el változó gyakorisággal, majd idén júliusban Kovács M. Norbert kollégánkkal kibővülve, profibb körülmények között, hetente jelentkező adásokkal indult el a második évad, ami már több platformon is elérhető, és ami most nekünk a legfontosabb:

augusztus első hetétől a Szeged.hu-n is elérhető lesz a Mozizgatunk podcast, aminek lényege, hogy Gedzo és Kovács M. Norbert filmekről beszélgetnek benne kötetlenül, de követve az aktuális mozipremiereket, figyelemmel kísérve a Belvárosi Mozi és a szegedi Cinema City kínálatát, és minden olyan eseményt, hírt, pletykát, satöbbit, ami a filmekkel, mozizással kapcsolatosan érdekes lehet Szegeden, és úgy általában.

A nagyjából adásonként egy órás beszélgetések a csütörtöki mozibemutatókhoz igazodva szerda esténként jelennek majd meg a SoundCloudon, a Spotifyon, a Google és az Apple podcast-gyűjteményeiben, meg még számos helyen az interneten, és persze itt, a Szeged.hu-n, ahol minden alkalommal egy hosszabb-rövidebb cikk is kapcsolódik majd az adásokhoz.

Gedzo elmondása szerint

a Mozizgatunk egyik lényege a könnyedség, lazaság, és az élőszerű adások: a beszélgetéseket a lehetőségekhez képest egyben, élőben, vágás nélkül rögzítik, pontosan azért, hogy minél természetesebb, emberibb legyen a végeredmény. A tervek között szerepel, hogy időnként vendégek is lesznek majd az adásokban, és az izgalmasabb szegedi mozis eseményeken is igyekeznek majd ott lenni.

Az adás egyik partnere mostantól a Szeged.hu, a másik pedig a Belvárosi Mozi. Tartozik a Mozizgatunkhoz egy Tumblr-oldal, valamint van egy ugyanilyen nevű, a podcasthez lazán kapcsolódó szegedi, mozis Facebook-csoport is.

A második évad július elseje óta elkészült négy adását az alábbiakban lehet meghallgatni, ráhangolódásképpen a jövő heti folytatásra. Jó szórakozást!

Mozizgatunk · Második évad - Első rész · 2020.07.01.

Bevezető adás, amiből kiderül, hogy mi is ez az egész, hogy ki mit nézett a karantén alatt, hogy milyen 2020-ban újranézni a Mátrixot, de szóba kerül még Steven Spielberg, a Jóbarátok, az Old Boy című film, filmzenék, és hogy milyen élmény személyesen találkozni Szabó Istvánnal és Sándor Pállal.

Mozizgatunk · Második évad - Második rész · 2020.07.07.

Az adásban Gedzo és Kovács M. Norbert elmondják, jó film-e az Ava, valamint Szabó István Zárójelentése, szóba kerül az Airplane című klasszikus vígjáték, a nemrég elhunyt legendás filmzeneszerző, Ennio Morricone és életműve, Bogyó és Babóca, premierfilmek, mint A láthatatlanok és a Hogyan legyél jó feleség.

Mozizgatunk · Második évad - Harmadik rész · 2020.07.15.

Kiderül, hogy érdemes-e megnézni a A láthatatlanok című francia filmet, valamint a Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában című magyar természetfilmet. Szóba kerül a New York bandái, Scorsese és DiCaprio első közös filmje, a Ruben Brandt, a gyűjtő és a Drakulics elvtárs című magyar filmek, valamint közelgő premierfilmek: a Medvevilág Szicíliában és a Remény.

Mozizgatunk · Második évad - Negyedik rész · 2020.07.22.

Kiderül, hogy milyen a Medvevilág Szicíliában olasz-francia, valamint az Egy nő láthatatlan élete című brazil, és a FOMO című magyar film. Szóba kerül David Fincher mára klasszikussá vált 1995-ös bűnügyi thrillere, a He7edik, valamint közelgő premierfilmek, a mint például a Teljes titoktartás és a Scooby!, ezek kapcsán pedig a Mátrix Újratöltve, a Házibuli 2, de még a Bátor, a gyáva kutya is! És persze a régóta várt, többször elhalasztott nyári sikervárományos, a Tenet is szóba kerül, valamint Christopher Nolan filmjei úgy általában.

Akinek pedig ennyi még mindig nem lenne esetleg elég, az a Mozizgatunk első, pilotrészes évadának részeit is megtalálja a SoundCloudon, köztük azt a részt, ami megelőlegezte ezt az egészet, amiről szó volt eddig. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: animációs film Belvárosi Mozi film Gedzo Hollywood mozi podcast mozizgatunk mozizgatunk podcast
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés