Hirdetés
Szegeden 2020. július 30. 22:29

Elmarad a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál is

Helyette halászcsárdák összefogásával mini halfesztivált rendeznek.

Hirdetés

A SZIN és a Deja Vu Fesztivál mellett csütörtökön a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezői is bejelentették, hogy a kormány döntése értelmében, a koronavírus-világjárványra való tekintettel elmarad halfesztivál és a halfőző verseny, amit hagyományosan szeptember elején szoktak tartani Szegeden a rakparton.

A szervezők viszonylag szűkszavú közleményéből viszont az is kiderül, hogy a nagy fesztivál helyett szeptember első hétvégéjén Szeged és az ország több halászcsárdájának összefogásával egy mini halfesztivált rendeznek,

„így például a Roosevelt téri Halászcsárdában és a Fehértói Halászcsárdában is kibővített terasszal, »mini« óriásbográccsal várjuk a szögedi halászlé kedvelőit!”

– írják.

A kezdeményezésben a közlemény szerint a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy, az Algyői Halászcsárda, a Budapesti Halászcsárda, és a Győri Halászcsárda vesznek részt.

További részleteket a fesztivál Facebook-oldalán ígérnek hamarosan.

A fesztivál weboldaláról egyébként már azt is meg lehet tudni, hogy 2021-ben a XXIV. Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivált szeptember harmadika és ötödike között rendezik majd. Mármint, ha a koronavírus is úgy akarja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál halászcsárda járvány koronavírus Nemzetközi Tiszai Halfesztivál világjárvány vírus