Hirdetés
Művház 2020. július 30. 20:45

Deja Vu Fesztivál: Most sírunk, de nem tudunk mit csinálni

A kormány döntése értelmében augusztusban sem lehetnek zenei fesztiválok, így Szegeden nem csak a hagyományos évzáró buli, a SZIN, de a Deja Vu Fesztivál is elmarad, amit egyszer idén már el kellett halasztani.

Hirdetés

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány augusztus 15-e után is fenntartja a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, így a naptári nyár utolsó két hetében sem lehet nagy zenei fesztiválokat rendezni.

Csütörtök délután a SZIN szervezői már regáltak a szeged.hu-nak a hírre, mostanra pedig a Deja Vu szervezői is nyilatkoztak nekünk. Gedzo, a fesztivál egyik házigazdája elmondta, számítottak a döntésre, de még így is nagyon rosszul érinti őket a helyzet.

„Most egyelőre sírunk, de nem tudunk mit csinálni, óriási érvágás ez nekünk. Ez már a második alkalom idén, hogy nem tudjuk megtartani a fesztivált.

Júniusban még csak elhalasztottuk, akkor mindent át kellett szervezni augusztusra a vendéglátósoktól kezdve a hazai fellépőkön át a külföldi sztárokig, ami óriási munka volt.

Ezt még egyszer nem tudjuk megcsinálni, ezért nem lesz újabb, még későbbi időpont, hanem sajnos elmarad a fesztivál.

A jegyvásárlóktól, bérleteseinktől most még egy kis türelmet kérünk, hogy meg tudjuk mondani, pontosan mikortól tudjuk őket kárpótolni. A Facebookon, az Instán, és a weboldalon hamarosan mindenkit tájékoztatni fogunk.

Természetesen, vissza lehet majd váltani a jegyeket, bérleteket, de aki akarja, érvényesítheti ezeket a jövő évi fesztiválra.

Egyébként nagyon jófej reakciókat kapunk, a Facebookon már olvastam olyan kommentet is, aki azt mondta, hogy nem kéri vissza a bérlet árát, mert tudja, mennyi munkánk veszett kárba, és így próbál meg minket támogatni. Ezt természetesen senkitől sem várhatjuk el, de nagyon jól esik, hiszen ez most mindenkinek nagyon rossz, a szervezőknek, a vendéglátósoknak, a zenészeknek, és persze a közönségnek is.

Reméljük, hogy jövőre már minden rendben lesz!”

A fesztivál szervezői természetesen a Facebookon is reagáltak a hírre, de mi mindenképpen kíváncsiak voltunk a bővebb, személyesebb reakciójukra is. A bejelentés utáni posztjuk itt olvasható:

Az idei Deja Vu Fesztivált a júniusi halasztás után augusztus 20-22. között rendezték volna meg a Postás-sportpályán, és többek között fellépett volna a Culture Beat, a Masterboy, Whigfield, Alice DJ, a Cascada, a Groove Coverage, Danzel és Alexia, a magyarok közül pedig például a Kozmix, az UFO, a Kerozin, a Desperado, a Fresh, Kozso és az Ámokfutók, Csordás Tibi a Fiestából, Náksi, Sterbinszky, Erős vs. Spigiboy, és DJ Dominique is.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség Deja Vu Fesztivál fesztivál járvány koronavírus világjárvány vírus