Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Egy nap alatt több mint 900 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Németországban, május óta nem volt ilyen
Túl a városon 2020. július 30. 19:49

Egy nap alatt több mint 900 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Németországban, május óta nem volt ilyen

Az országban eddig 9136 ember halt meg a vírus miatt, összesen pedig 191 ezer 800-an gyógyultak meg.

Hirdetés

Hetek óta nem látott mértéket ért el Németországban a fertőzöttek napi száma 902 esettel – közölte a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) csütörtökön.

Az RKI szerint a Tönnies húsipari vállalat egyik vágóhídján keletkezett helyi járványgócot leszámítva május óta nem regisztráltak ennyi új esetet.

A járvány németországi kezdete óta 207 ezer 828 ember szervezetében mutatták ki igazolhatóan a Sars-CoV-2 vírust – adta közzé online felületén az RKI.

A 902 új fertőzött egyben a legmagasabb júliusi érték is.

A Robert Koch intézet már korábban kifejezete aggodalmát a koronavírusos esetek növekvő száma miatt. Lothar Wieler intézetvezető nyilatkozatában a járványügyi viselkedési szabályokkal kapcsolatos emberi hanyagságában látta ennek okát.

Wieler hangsúlyozta: egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi trend a második hullám kezdetét jelzi-e, de nem kizárt. Korábban ugyanis naponta 300 és 500 között sikerült tartani a regisztrált esetek számát.

Az RKI szerint eddig 9136 ember életét követelte a kór és 191 ezer 800-an gyógyultak meg.

A reprodukciós mutató, amely azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint a korábbi 1,25-ről 1,14-re csökkent. A mutató egyébként a másfél héttel korábbi járványügyi helyzetet tükrözi.

Az intézet hangsúlyozza, hogy ezt a számot 1 alá kell szorítani a járvány megfékezése érdekében. A mutató az egyhetes átlaga viszont alig változott: 1,12-ről 1,13-ra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!