Hirdetés
Művház 2020. július 30. 16:07

Horgas Ádám szerelemmozija az emberi kapcsolatokat vizsgálja a karantén idején

Képriport
Szegedi színészekkel forgat játékfilmet Horgas Ádám. A hetven perces mozi, amelynek egy személyben forgatókönyvírója, rendezője, vágója és világosítója is a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője, a karantén szorításának kitett emberi kapcsolatokat vizsgálja sok humorral.

Hirdetés

– Teljes passzivitásra lettünk ítélve a karantén idején, ezért igyekeztünk mindenféle módon tartalmakat gyártani, hogy a kapcsolatot fenn tudjuk tartani a nézőkkel. Nagyon sok online megjelenésünk volt és a film gondolata is ennek mentén indult el. Még a karantén ideje alatt megírtam a forgatókönyvet, most pedig már a forgatások vége felé járunk. A tervek szerint augusztus közepére be is fejezzük a munkát – mondta a szegedi színház főrendezője, Horgas Ádám.

Ott voltunk az egyik forgatási napon, kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A Hallasz engem? című, közel hetven perces film nyolc ember életét követi nyomon, akiknek a mindennapjai a járvány miatt szélsőséges helyzetbe került. A szereplők emberi kapcsolatain keresztül igyekeznek megmutatni, milyen értékeket tartunk fontosnak veszélyhelyzet idején és hogyan kellene egymással kommunikálnunk – mindezt sok szeretettel és humorral igyekszik majd bemutatni a film.

A Hallasz engem? igazi szerelemmozi, mindent „házon belül” oldanak meg. A darabnak nemcsak szerzője Horgas Ádám, de ő a rendező, a világosító, az operatőr és vágó is egy személyiben.

A vígjáték nyolc szereplője:

  • Ágoston Katalin,
  • Ágoston Péter,
  • Balog József,
  • Borovics Tamás,
  • Csorba Kata,
  • Menczel Andrea,
  • Rétfalvi Tamás és
  • Szilágyi Annamária.

Horgas Ádám a film további sorsáról azt mondta, egyelőre még sok a bizonytalanság körülötte. Eredetileg online tartalomnak szánták, de végül annyi munkát fektettek bele, hogy érdemesnek találjak arra, hogy más formát is keressenek a bemutatására.

– Ha elkészülünk a vágással, a kész filmet szeretném több producernek is megmutatni, mit gondolnak róla, milyen formában kerülhet a közönség elé. Ez gyakorlatilag egy tévéjáték, amit sok csatornán el lehet majd juttatni a nézőkhöz.

Horgas Ádámnak nem ez az első filmes munkája. A YouTube-on jelenleg is elérhető egy webes mozija. A Mab című tizenhat részes mitikus thriller nyolcperces rövid részekből áll.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film filmforgatás Horgas Ádám Szegedi Nemzeti Színház