Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 29. 22:32 Forrás: magyarnarancs.hu

Októbertől folytatódik az 1,4 milliárdos Simonka-per a bíróságon

Kilenc napon át tárgyalják Simonka ügyét a Fővárosi Törvényszéken, a tét több évnyi börtön és vagyonelkobzás a 32 vádlottat felsorakoztató, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalást és más bűncselekményeket is felvonultató büntetőperben.

Hirdetés

A magyarnarancs.hu írta meg, hogy három héten át, heti három napot, azaz összesen 9 tárgyalási napot tűzött ki a bíróság a dél-békési fideszes országgyűlési képviselő és több családtagját, valamit más fideszes képviselők családtagjait is érintő gazdasági büntetőügyben.

A vád költségvetési csalás, sikkasztás, okirat-hamisítás és 1 milliárd 400 millió forint eltüntetése.

A vádirat 150 oldalas. Ha a fideszes képviselő elismerte volna annak tartalmát, lemondott volna a védekezésről, akkor 8 és fél év fegyházzal, mellette 750 millió forint vagyonelkobzással le is zárták volna az ügyet.

Mivel azonban Simonka nem vallott, a 8 és fél év akár több is lehet.

Érdekesség, hogy Simonka kínos aránytévesztéssel a kommunista mártír miniszterelnök, az 56-os megtorlások során kivégzett Nagy Imre peréhez hasonlította az ügyét.

A Simonka-ügyet október 13-án folytatják Kékessy Mihály és felesége, valamint unokahúga meghallgatásával – tudta meg a magyarnarancs.hu.

A magyarnarancs.hu azt is írja, a fideszes Simonka és társai 1,4 milliárdos büntetőpere a legsúlyosabb vádakat vonultatja fel aktív politikus ellen a rendszerváltoztatás óta.

Rossz hír a dél-békési fideszes képviselőnek, hogy az aktuális ügyéről leválasztották a dél-békési uniós források eltűnéséről szóló ügyeket, ezeknél a kár jóval több is lehet 1,4 milliárdnál. Így a magyarnarancs.hu szerint akár újabb büntetőper is várhat Dél-Békés egykori fideszes urára és társaira.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz már el is kezdte keresni Simonka György utódját Dél-Békésben, az ország egyik legszegényebb régiójában.

Ezt nézze meg!
Bűnszervezet feje volt a fideszes Simonka György?
Szegedi szála is van Simonka büntetőügyének, amiben egyre több fideszes családtag érintett
Vádat emeltek a fideszes Simonka György és társai ellen költségvetési csalás miatt

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság Fidesz költségvetési csalás országgyűlési képviselő per sikkasztás Simonka György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés