Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. július 29. 12:52

Túrós András: A polgárőrség a rendőrség civil szervezete

Képriport
A megyei rendőrkapitányság három helyiséget biztosít a jövőben a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségnek a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, Moszkvai körúton lévő objektumában. Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy a rendkívüli helyzetekben rengeteg segítséget kapnak a rendőrök a polgárőröktől.

Hirdetés

Tavaly év végén keresett meg bennünket Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének vezetője, hogy új helyiségekre lenne szükségük - mondta Dakos József rendőr dandártábornok a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Bő fél év elteltével sikerült teljesíteni a kérést, így

három jól berendezett szobában dolgozhatnak a megyei polgárőrök a jövőben.

Ráadásul a rendőrség eltekint a bérleti díj fizetésétől, így komoly összeget spórolhat a szervezet. Dakos azt is hangsúlyozta, hogy a polgárőrök nélkül nehezen boldogulna a rendőrség hivatalos állománya. Olyan rendkívüli helyzetekben, mint például a mostani járvány időszaka, rengeteg terhet levettek a vállukról a civil segítők, akik a szabadidejükből csípik le a szolgálat óráit.

A polgárőrök munkavégzésének jelentőségét több adattal illusztrálta a megyei kapitány. Ezek közül a legérzékletesebb az, hogy egy év alatt 25 ezer munkaórát teljesítettek a csongrád-csanádi polgárőrök. Többek között sokat járőröznek a rendőrökkel együtt az utcákon, a határátkelőknél pedig torlódások idején jön különösen jól a civilek segítsége, amikor például vizet osztanak a várakozó autósoknak.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint minőségi változás következett be az utóbbi években a rendőrség és a polgárőrök együttműködésében. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a mostani átadással együtt hét megyei polgárőrszervezet működik már rendőrségi épületben. Túrós szerint ezért is tekinthető a polgárőrség a rendőrség civil szervezetének. Rengeteg anyagi, szakmai és technikai segítséget kapnak a rendőrségtől, a folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően pedig ott tudnak besegíteni, ahol a hivatásosok leginkább rászorulnak. Az átadón a három birtokba vett szobán kívül bemutatták azokat az autókat, motorokat és kerékpárokat is, melyekkel a megyei polgárőrök járőrözni szoktak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dakos József polgárőrség rendőrség Batiz István Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Országos Polgárőr Szövetség Túrós András
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés