Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Rendkívül érzékeny adatokra volt kíváncsi Brüsszel, ezért perel a Facebook...
Színes 2020. július 28. 18:04 Forrás: MTI

Rendkívül érzékeny adatokra volt kíváncsi Brüsszel, ezért perel a Facebook...

Pert indít a Facebook az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen.

Hirdetés

Mark Zuckerbergék azért perelik be a brüsszeli testületet, mivel az, a cég ellen folyó versenyjogi vizsgálatok során, olyan információk és dokumentumokat kért be átvizsgálásra a vállalattól, amelyek a Facebook szerint „rendkívül érzékeny” adatokat tartalmaznak és nincsenek összefüggésben a vizsgálati folyamattal.

Tim Lamb, a vállalatot képviselő ügyvéd elmondta, hogy azért fordultak az uniós bírósághoz, mert a bizottság által bekért anyagok között az alkalmazottak egészségügyi és pénzügyi adatait tartalmazó dokumentumok is szerepelnek, amelyek teljesen „jelentéktelenek” a vizsgálatok szempontjából.

„Együttműködünk az Európai Bizottsággal, több százezer dokumentumot a rendelkezésükre bocsátunk, de ami a privát adatokat tartalmazó anyagokat illeti, azok bekérésének jogosságát, az uniós bíróságnak meg kell vizsgálni”.

A bizottság olyan keresőszavak alapján vizsgálódik, mint a „nagy kérdés”, „nem jó számunkra” vagy „bezárás” és bele kíván tekinteni minden olyan dokumentumba, amelyek ezeket a kifejezéseket tartalmazzák.

A bizottság illetékes szóvivője elmondta, hogy a testület megvédi álláspontját a bíróság előtt és folytatja a két szóban forgó kivizsgálást, amelyek közül az egyik a cég adatgyűjtéssel kapcsolatos gyakorlatát kifogásolja, míg a másik a Marketplace platform szolgáltatás piacra gyakorolt hatását ellenőrzi.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Bizottság Facebook Mark Zuckerberg per