Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2020. július 28. 14:09 Forrás: MTI

Letartóztatták a szentesi Koncz Judit feltételezett gyilkosát

A Budai Központi Kerületi Bíróságon kell felelnie a férfinek, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2006 júliusában megölte élettársát, holttestét pedig elrejtette – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Hirdetés

A közlemény szerint a férfi ellen nemzetközi szervezettségű bűncselekmény miatt – fogvatartása mellett – büntetőeljárás indult Olaszországban. Az ügyben júliusban jogerősen megállapították büntetőjogi felelősségét, a Budai Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa miatt átadási letartóztatásba vették, majd az eljárás után, pénteken átadták Magyarországnak.

Bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Ismertették: a Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek alapján a bíróság vasárnap elrendelte azt.

A bíróság indoklása szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellegéből és a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke miatt megalapozott az a feltételezés, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A tanúk, akik ismerik a gyanúsítottat, bosszúálló természete miatt tartanak a férfitől, ezért fennáll a lehetősége, hogy a gyanúsított befolyásolja, nehezíti vagy meghiúsítja a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ezt nézze meg!

Koncz Judit eltűnése valódi X-akta: 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a gyilkosra
Mégsem Koncz Judit volt élettársa dobott kézigránátot a szentesi jegyző erkélyére a bíróság szerint
Blokád alá vették a rendőrök az eltűnt Koncz Judit volt élettársának szentesi házát
Megtalálták a Szentesről 14 éve eltűnt Koncz Judit földi maradványait
Átadta az olasz hatóság Magyarországnak a szentesi Koncz Judit megölésével gyanúsított férfit

(Nyitóképünk illusztráció: rendőrök kutatják át Koncz Judit egykori lakhelyét)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyilkosság Koncz Judit letartóztatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés