Szegeden 2020. július 27. 20:40

Már repülőgéppel is küzdenek a szúnyogok ellen Szegeden

Képriport
Hétfő este újra feltűnt a jól ismert sárga AN–2-es repülőgép Szeged felett, amely besegít a szúnyoggyérítésbe. A gép a katasztrófavédelem megbízásából dolgozik, a földi gyérítést továbbra is a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. végzi majd.

Hirdetés
Hirdetés

Egy uniós szabályozás miatt már nem lehet repülőről kémiai vegyszerrel irtani, de az Országos Tisztifőorvos egy esetleges, a szúnyogok okozta betegséghullám megjelenésének a veszélye miatt 180 napra deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel

engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást.

A katasztrófavédelem arra hívja fel a figyelmet, hogy az irtás ideje alatt és utána még egy órán át mindenki tartsa zárva az ajtókat, ablakokat, illetve a szabadban tárolt tárgyakat is vigyék be, vagy takarják le. Szegeden a katasztrófavédelem honlapján megtalálható információk szerint 3000 hektáron gyérítik a levegőből a szúnyogokat, azonban ez csak a város területének nagyjából felét teszi ki, így továbbra is szükség van a földi kémiai irtásra is. Ezt – ahogy eddig is – Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. végzi majd el.

A szúnyogok ellen azonban egyénileg is védekezhetünk az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, például vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

Nézzék meg a Szeged Televízió ezzel kapcsolatos videóját is:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kémiai szúnyogirtás repülő szúnyog szúnyogirtás