Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Balesetveszély! Rendre elnézik az új stoptáblát az autósok a Szamos utca és a Retek utca kereszteződésében
Szegeden 2020. július 27. 14:07

Balesetveszély! Rendre elnézik az új stoptáblát az autósok a Szamos utca és a Retek utca kereszteződésében

Képriport
Mint a helyszínen készült rövid videónk is bizonyítja, egyelőre sok olyan autós van, aki megszokásból vezetve nem figyel a Retek utcában hétfőtől érvényben lévő forgalmirend-változásokra. A forgalmat a Csillag téren folyó útburkolati felújítás miatt kell elterelni.

Hirdetés

A felújítás ideje alatt forgalmi korlátozásokra, terelésekre kell számítani. A Csillag teret és az oda vezető útszakaszokat ugyanis lezárták.

A Csillag tér felé közlekedőket a Budapesti körúton a Szamos utcáig engedik, a Kereszttöltés utcában a Vajda utcáig, a Szilléri sugárúton a Retek utcáig lehet közlekedni. Petőfitelepről pedig nem lehet eljutni Tarjánba a körtöltésen átvezető úton, helyette az Acél utca–Algyői út útvonalat, vagy a Felső Tisza-partot használhatják a közlekedők. 

Az érvényben lévő forgalomkorlátozások, illetve az új közlekedési szabályok betartása különösen a Szamos utcában megnövekedett forgalom miatt fontos. Mivel a Budapesti körút felől most csak ezen a szakaszon juthatnak el az autósok a Retek utcához, ahonnan tovább tudnak haladni a Szilléri sugárút felé,

fontos, hogy a József Attila sugárút felől érkezők megálljanak a Retek utca és a Szamos utca sarkán. Itt stoptábla, valamint az útburkolatra felfestett megállást jelző felirat is jelzi, hogy megnövekedett forgalom várható a Szamos utca felől, ahonnan csak nagy ívben lehet ráfordulni a Retek utcára.

Sajnos sokan egyáltalán nem veszik figyelembe a kötelező megállásra figyelmeztető jelzést, ezért a Szamos utca felől érkezők fegyelmezettségére, türelmére nagy szükség van. Fontos lenne, hogy mindenki tartsa be az ideiglenesen megváltozott közlekedési szabályokat, a biztonság ugyanis mindenki számára fontos az elterelés hetei alatt.

A Csillag tér felújítása (friss fotók a nyitóképre kattintva elérhetők) előreláthatólag öt hétig tart, így egy darabig még számolni kell elterelésekkel, de a szabályok, a sebességkorlátozások betartásával mindenki számára elviselhetőbb, és főként biztonságosabb lesz a közlekedés Tarján városrész legfontosabb közlekedési csomópontjának környékén.

Sz. Gy.

(fotók és videó: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csillag tér felújítás forgalmirend-változás Retek utca stoptábla Szamos utca
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés