Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 27. 13:27

Indexit: felmondásukat intézik a távozó indexesek a szerkesztőségben

A hvg.hu információi szerint 11 óra óta sorban tárgyalnak a felmondásukról a távozó indexes újságírók a cég munkajogászával, akit Bodolai László, a médiumot működtető alapítvány kuratóriumi elnöke kért fel a feladatra.

Hirdetés

Bodolai korábban megüzente, hogy formai hibák vannak a felmondólevelek egy részében, amit a távozók úgy élnek, meg, hogy Bodolai így próbál keresztbe tenni nekik. Ugyanakkor a hvg.hu tudósításából kiderül, hogy vannak, akik higgadtabban kezelik a dolgot, és úgy látják, hogy ettől még nem lesz gond, távozhatnak.

A felmondók többnyire azonnal mennének, tehát augusztus 1-jétől már nem szeretnének az Indexnél dolgozni,

és azt remélik, hogy a cég nem kéri a 30 napos felmondási időt. A felmondási idő kitöltésétől a munkaadó eltekinthet, lepörgetheti a nagy részét akár szabadságkiadással is.

A hvg.hu azt írja,

akikkel beszéltek, azok egy része egyáltalán nem bízik már Bodolaiban, hiába küldött üzenetet a kuratóriumi elnök arra vonatkozólag, hogy nem kell félniük, nem lesz jogászkodás, csak lepapírozzák a felmondásukat, hogy formailag is rendben legyen, és legfeljebb „egyértelműségi kérdéseket” kell tisztázni az ügyvéddel.

Az Index dolgozói pénteken mondtak fel tömegesen, aznap estére 87-en jelentették be távozási szándékukat az ország legolvasottabb hírportáljától, miután Bodolai László felmondott Dull Szabolcs főszerkesztőnek, és a szerkesztőség hiába kérte, Dullt nem helyezték vissza a pozíciójába.

Bodolai egyébként azzal indokolta a főszerkesztő kirúgását, hogy Dull Szabolcs üzleti érdekeket sértő információkat osztott meg a konkurenciával, és információi szerint ellenzéki politikusokkal is tárgyalt az elmúlt hetekben, így robbantva szét az Index szerkesztőségét. Bodolai úgy fogalmazott: Németországban már szíjon vitték volna el a rendőrök Dullt, ő azonban nem tett feljelentést, csak kirakta az igazgatóságból még júniusban.

A menesztett főszerkesztő nem kommentálta Bodolai László állításait.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dull Szabolcs felmondás Index munkajogász
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés