Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 27. 10:35

24.hu tulajdonosa: az Index után mi következünk

A Politicónak adott interjút Varga Zoltán a 24.hu-t is birtokló Central Médiacsoport tulajdonosa. Varga szerint folyamatosan sározza őt a Fidesz-média, például azt terjesztik róla, hogy nem fizet adót rendesen, és rosszul tartja az alkalmazottait.

Hirdetés

A Politco cikkében Varga azt is mondta, hogy a hatalom akadályként tekint a megmaradt független médiára Magyarországon. A 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa az Indexről úgy nyilatkozott, szerinte a kezdetben enyhe változásokat láthat az olvasó, de még jelennek meg a hatalommal szemben kritikus cikkek is. A 2022-es választások közeledtével viszont szerinte már konkrét utasítást kap az Index szerkesztősége, hogy „mit kell írni és hogyan kell kommunikálni”.

Varga 100 százalékig biztos abban is, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása, és a dolgozók tömeges felmondása az Index függetlenségének végét jelenti.

A médiatulajdonos megjegyezte: szerinte ők, egészen pontosan a 24.hu a következő, ami a hatalom célkeresztjébe kerül.

A Central Médiacsoport havonta 7 millió 500 ezer embert ér el a kiadványaival, közülük 5 millió online olvassa a sajtótermékeket.

Varga Zoltán szerint a Central teljesítménye egy nagy és félelmetes szám a kormány számára, és valóban fejfájást okoz nekik, mert a hatalomhoz hű, 500 médiaterméket magában foglaló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) sokkal kisebb elérést produkál.

„Amit írnak és közvetítenek, az csak egy hülye kormánypropaganda”

mondta Varga a Politicónak.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is lesz-e független média Magyarországon az Index.hu átvétele és a 24.hu esetleges elfojtása után, Varga azt válaszolta: „Biztosan lesz. De sokkal kisebb.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 24.hu Central Médiacsoport médiapiac Varga Zoltán Index KESMA sajtószabadság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés