Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Történelmi időket élünk: ezen hétfőn semmi más nem vár ránk elvileg, csak napsütés!
Szegeden 2020. július 27. 06:29

Történelmi időket élünk: ezen hétfőn semmi más nem vár ránk elvileg, csak napsütés!

Micsoda bravúr július végén, nemde?

Hirdetés

Huszonnyolc fokunk lesz ma, és csak a napot látjuk ma az égbolton. A szél északnyugatról, észak-északnyugatról fúj.

Ám az Országos Meteorológiai Szolgálat biztosra megy: első fokú zivatarveszély van érvényben egész Csongrád-Csanád megyében. Reméljük, tényleg csak az „én megmondtam!”-ért csinálják.

Nézzünk rá a pollenekre is – átvitt értelemben, persze – ha már ilyen jó idő van!

Ha allergológusok, biológusok, vagy csak egyszerűen van egy mikroszkópjuk, és van egy adagnyi allergén pollenjük egy tárgylencsén, és szeretnék megnézni, tegyék meg nyugodtan, a világért sem akarnám önöket lebeszélni erről. De, hogy végre tényleg odaérjünk a pollen-előrejelzéshez:

az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony tartományban várható. A nyári gyomok közül a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően közepes, magas. Az útifű, a lórom és a libatopfélék virágporának mennyisége országosan is alacsony szinten van. A ciprus- és tiszafafélék pollenje, illetve a kevésbé jelentős allergének közül a hárs, a fenyőfélék, továbbá a kenderfélék virágpora alacsony koncentrációban lehet jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma viszont elérheti a nagyon magas szintet.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: allergia időjárás meteorológia napsütés nyár Országos Meteorológiai Szolgálat pollen pollenkoncentráció pollenszezon
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés