Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Ungár Péter: Nem az önkormányzatoknak, hanem a kormánynak kell biztosítania a szociális dolgozók bérkiegészítését!
Túl a városon 2020. július 26. 18:55

Ungár Péter: Nem az önkormányzatoknak, hanem a kormánynak kell biztosítania a szociális dolgozók bérkiegészítését!

Az LMP-s politikus szerint az ehhez szükséges 65 milliárd forint fedezetét meg lehet találni a költségvetésben.

Hirdetés

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján vérlázítónak nevezte, hogy fideszes önkormányzati képviselők több alkalommal a települések vezetőin kérték számon a szociális dolgozók bérkiegészítését.

Pécsen például a kormánypárt helyi képviselői azt javasolták, hogy az önkormányzat emelje 25 ezer forintról 50 ezer forintra a helyi szociális dolgozók egyszeri juttatását – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, a kormány közben forráshiányra hivatkozva nem biztosítja az állami szociális intézmények alkalmazottainak az 500 ezer forintos egyszeri juttatást.

Ungár Péter szerint a bérkiegészítéshez szükséges 65 milliárd forint fedezetét több forrásból is meg lehet találni a költségvetésben. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem szeretne populista jellegű ötleteket sorolni.

Hangsúlyozta: a szociális dolgozóknak jár a jutalom, ha az egészségügyben foglalkoztatottak is kaptak, hiszen a veszélyhelyzet idején a két ágazat munkája szorosan összefonódott, együtt látták el az ápolási és a gondozási feladatokat.

A fideszes képviselőknek tehát nem az önkormányzatoktól, hanem a kormánytól kellene kérniük a szociális dolgozók megjutalmazását. Segíthetnek ugyanakkor azzal is, ha aláírják az LMP petícióját a bérkiegészítés támogatására – jegyezte meg Ungár Péter.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: LMP – Magyarország Zöld Pártja szociális munkás Ungár Péter
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés