Hirdetés
Túl a városon 2020. július 26. 13:25

Putyin hiperszonikus fegyverrel készül felszerelni az orosz hadiflottát

Az orosz elnök a haditengerészet napja alkalmából rendezett szentpétervári flottafelvonuláson beszélt erről vasárnap.

Hirdetés

„Egyedülálló fölényt és harcképesség-növelést fogunk elérni a digitális csúcstechnológiák, a világon egyedülálló hiperszonikus csapásmérő rendszerek, a pilóta nélküli tengeralatti szerkezetek, a védelem leghatékonyabb eszközeinek széles körű bevezetésével” – mondta Vlagyimir Putyin.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy sikerrel közeledik a végéhez a Cirkon hiperszonikus haditengerészeti rakéta fejlesztése. A tárca szerint az Admiral Gorskov fregattról végrehajtott tesztindítások igazolták a rakéta hatótávolságára és találati pontosságára vonatkozó „egyedülálló” taktikai és műszaki tulajdonságait, valamint azt, hogy hiperszonikus sebességgel repül.

Putyin az orosz parlament két háza előtt tavaly februárban elmondott beszédében azt állította, hogy a hangsebesség mintegy kilencszeresét elérő Cirkon több mint ezer kilométeres hatósugárban képes szárazföldi és vízfeszíni célok megsemmisítésére. Ilyen rakétákkal Jaszeny-M és Husky típusú tengeralattjárókat és felszíni hajókat terveznek felszerelni az orosz haditengerészetnél.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fegyverkezés Oroszország Vlagyimir Putyin

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés