Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 25. 12:47 Forrás: napi.hu

Januártól változik a bankkártyahasználat, akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni vele

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, több ezer új helyen, boltokban, edzőtermekben, éttermekben lehet majd bankkártyával fizetni, egyre kevesebb helyen utasíthatják el ezt a fizetési módot.

Hirdetés

2021 januárjától minden olyan vállalkozásnak, amely online pénztárgépet működtet, biztosítani kell az elektronikus fizetés lehetőségét. Jelenleg közel hatvanezer cég még nem felel meg ennek.

Emellett a vásárlókat akkor is ki kell szolgálni, ha nincs náluk készpénz, azaz összeghatár nélkül el kell fogadni a bankkártyás fizetést. Ez azt jelenti, hogy egy csomag rágó is kifizethető lesz kártyával. Tálai András szerint a járványhelyzet miatt is szükség van a változtatásra, hisz a koronavírus akár a pénzek segítségével is terjedhet és ezt ki lehet küszöbölni a bankkártyás fizetéssel.

A mindennapos fizetésekre, vásárlásokra vonatkozó jövőre életbe lépő szabályokról a Napi.hu azt írta, hogy az internetes kártyás vásárlásoknál is változás lesz és várhatóan érvényben marad az érintéses bankkártyás vásárlásoknál a járványhelyzet miatt idén tavasszal bevezetett 15 ezer forintos limit. Vagyis csak az ennél magasabb összegű fizetéseknél kell megadni a PIN-kódot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bankkártya bankkártyás fizetés Tállai András

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés