Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. július 23. 22:17

Hét vitrinbe zárták a hét szabad művészet könyvkincseit a Somogyi-könyvtárban

Képriport
A közel tizenkét hétig látható tárlatot csütörtök délután Nagyillés János tanszékvezető docens nyitotta meg.

Hirdetés

A konyvtár földszintjén látható kiállítás a Somogyi Károly által örökül hagyott alapítványi gyűjteményből és a régi állományból válogat, ezúttal az ókorban gyökerező, a középkori egyetemi oktatásban kiteljesedő és a mai napig meghatározó örökségként ránk maradt hét szabad művészet könyvemlékeit mutatják be.

A hét szabad művészet – a nyelvtan, a retorika, a dialektika, valamint a csillagászat, a számtan, a mértan és a zene – jeles képviselőit, valamint műveiket mutatják be egy-egy tárolóban elhelyezett dokumentumokkal.

További fotóink a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva láthatók (fotók: Menyhárt Luca)

Sikaláné Sánta Ildikó könyvtárigazgató elmondta, a könyvtár több mint negyedszázada mutatja be egy-egy kiállítás során minden nyáron a közönségnek a gyűjtemény könyvkincseit. A többi között ilyen tárlatokon lehetett látni a világ számos nyelvén megjelent bibliákat, különleges útikönyveket, vagy a gyermekirodalom régi könyemlékeit.

A csütörtökön megnyílt Hét szabad művészet című tárlatot október 7-éig a földszinti kiállítótérben lehet megnézni a könyvtár nyitva tartási idejében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás könyv Somogyi Károly Somogyi-könyvtár tárlat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés