Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. július 23. 21:34

Két estére üvegszobrászok és divattervezők vették be a Forrás auláját

Képriport
Akik csütörtökön nem tudtak ott lenni, azokat az alkotók még péntek este is várják.

Hirdetés
Hirdetés

Üvegszobrászok, bőrművesek, keramikusok és divattervezők alkotásiból nyílt kiállítás és vásár csütörtök délután az újszegedi Forrás Hotel aulájában. A képző- és iparművészeti vásár főszervezője a tavaly novemberben alakult IPART Szegedi Iparművészeti Szalon, ami igyekszik összefogni és támogatni munkájukban a városban élő alkotókat.

Egy országos rendezvényre próbáltam összeszervezni a szegedi iparművészeket tavaly ősszel, és akkor derült ki, mekkora igény lenne arra, hogy Szegeden is rendszeresen megjelenhessünk, kiállíthassunk. Eddig három alkalommal – többek között az Art Hotelben és a szegedi színház aulájában – állítottunk ki és rendeztünk vásárt – mondta el az ötletgazda, a szalont alapító Deák Zsuzsanna, aki most is elhozta finoman kidolgozott, míves üvegalkotásait a Forrásba.

A város művészeti életében mindenképpen egyedülálló, de talán ilyen formában az egész országban páratlan összefogásból született a kiállítás. A mostani tárlatot szervező Nagy Adrienn zománcműves elmondta, azokat a szegedieket várják, akik szeretik a különleges, szép tárgyakat, unják a boltok egyenkínálatát, és egyediségre vágynak, vagy éppen egy különleges, művészi igényű ajándékot keresnek valakinek.

További fotók a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva látható (fotók: Menyhárt Luca)

Egyszóval, ez egy olyan exkluzív kiállítás- és vásár, ahol kizárólag művészi igényű használati- és dísztárgyakat csodálhatnak és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Az iparművészet minden korban a jelen művészete. Most a 21. század művészi lenyomataival találkozhatnak azok, akik felkeresik a valamelyik este a kiállítást – mondta a megnyitón Bárkányi Ildikó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatóhelyettese.

Azt már csak mi tesszük hozzá: itt most nem érvényesül a mindent szemnek és semmit a kéznek A legtöbb tárggyal kézközelből is megismerkedhet a látogatók, sőt, ha megvásárolják, haza is vehetik.

A Szegedi Iparművészeti Szalon kiállítását és vásárát a csütörtöki nap után még pénteken délután fél 6-tól este 10 óráig lehet megnézni a Forrás Szállóban.

Az IPART Szegedi Iparművészeti Szalon meghívott alkotói

Baczkó Andrea keramikus
Deák Zsuzsanna üvegszobrász, üvegtervező iparművész
Huszta Dóra porcelántervező
Kis Anna bőrműves
Kiss Ferenc üvegműves
Kószó Emese Panna divat- és textiltervező
Nagy Adrienn zománcműves    
Nagy Nóra ékszerész, üvegműves
Rengei Georgina divattervező

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató divat Hunguest Hotel Forrás iparművészet képzőművészet kiállítás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés