Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 23. 11:30 Forrás: MTI

A Balaton közös nemzeti kincs, ezt próbálják menteni a szocialisták

A természetes tavakkal, köztük a Balatonnal összefüggésben kezdeményez népszavazást az MSZP három kérdésben.

Hirdetés

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán követhető tájékoztatón azt mondta, 2010-ben indult, majd 2016-ban felgyorsult az a folyamat, hogy „az új tőkés burzsoázia, a fideszes oligarchák” elkezdték felvásárolni és „lenyúlni” az egész Balaton-partot, de több más tónál is megfigyelhető ez a folyamat.

Hozzátette: a Balaton közös nemzeti kincs, eddig mindenki eljutott annak partjára, de most már egyre inkább az a tendencia, hogy „a kispénzű emberek” kiszorulnak a balatoni pihenőhelyekről.

Az ellenzéki politikus ismertette kérdéseiket:

  • egyetért-e ön azzal, hogy a természetes tavak melletti, köztulajdonban álló strandokra történő belépésért ne kelljen belépődíjat fizetni?
  • Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra a 2020. augusztus 1-jén fennálló állapothoz képest építési és változtatási tilalmat rendeljen el?
  • Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat rendeljen el?

Kunhalmi Ágnes hozzátette: ha a Balaton-parti települések önkormányzatait kár éri, akkor a mindenkori kormánynak a kieső pénzeket a költségvetésből kell pótolnia. Kitért arra, hogy az MSZP néhány hete aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy felhívja a figyelmet a Balatonnal kapcsolatos problémákra.

– A cél az, hogy a vitorláskikötők maradjanak köztulajdonban, és a szabadstrandok is maradjanak meg – közölte. Eszik Bence, a választmány elnökhelyettese elmondta, egy hete járják a Balatont, aláírásgyűjtésük az északi parton folytatódik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balaton Kunhalmi Ágnes MSZP népszavazás népszavazási kezdeményezés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés