Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. július 22. 22:55

Tüntetést szervez a sajtószabadságért a Momentum az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt

Pénteken este vonulnának a lap szerkesztőségétől Orbán Viktor irodája elé.

Hirdetés

„2020. július 24-én, pénteken az Index szerkesztősége elé hívjuk mindazokat, akik nem hallgatnak! Akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett!”

írja a Facebookon a Momentum.

Az ellenzéki párt tervei szerint az összegyűlt tüntetők az Index szerkesztősége elől a Karmelita kolostorhoz vonulnak, itt van Orbán Viktor miniszterelnök irodája.

A Momentum Facebook-posztjában a többi között azt írják, hogy „Egy jogállamban nem történhet olyan, hogy »szervezeti átalakításokra« és »szinergiákra« hivatkozva egy kormányközeli tulajdonos egyik napról a másikra elküldi az ország legismertebb online hírportáljának a szerkesztőjét. Mindezt persze úgy, hogy közben mindenki tudja, hogy a céljuk kizárólag annyi, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki nem ért egyet velük, aki megírja a valóságot.”

A teljes posztot itt található, benne a pénteki tüntetés facebookos eseményével:

Az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot szerdán rúgták ki, amire a lap szerkesztősége azonnal reagált, elfogadhatatlannak nevezve azt. Dull menesztése egy nagyjából egy hónapja kezdődött eseménysorozat újabb állomása, a korábbiakról itt írtunk bővebben.

A Szeged.hu, a Szeged Televízió és a Szegedi Tükör szerkesztőségei, munkatársai kiállnak az Index mellett, erről itt írtunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dull Szabolcs Index Karmelita kolostor média médiapiac Momentum Orbán Viktor Orbán-kormány sajtó sajtószabadság tüntetés újságírás újságíró
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés