Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kilencszázmillió forintot költ Szeged az idősek nappali ellátásának korszerűsítésére
Szegeden 2020. július 22. 13:00

Kilencszázmillió forintot költ Szeged az idősek nappali ellátásának korszerűsítésére

Képriport
A Kaszás utcában avatta fel Botka László polgármester a 160 millió forintból elkészült, teljesen új Idősek klubját. Hamarosan további hat korszerűsítése követi.

Hirdetés

– Szeged önkormányzata egy kilencszázmillió forintos programot indított, amelynek keretében a város szociális intézményeit fejlesztjük – jelentette be az avatóünnepségen Botka László.

A Kaszás utcában elkészült intézmény az első, ezzel párhuzamosan a Kálvária sugárúton, az idősek otthonában is komoly beruházások zajlanak, és a város másik hat, működő idősek klubja is teljes mértékben meg fog újulni a következő hónapokban.

– Ezzel a programmal azt szeretnénk elérni, hogy a nyugdíjasokat ellátó intézményeinkben valódi, XXI. századi feltételek között tudjanak pihenni, szórakozni napközben az itt élő idős emberek. Móravárosban eddig nem volt valódi közösségi tér. Biztos vagyok abban is, hogy a nyugdíjasok mellett a városrészben élők is igénybe tudják majd venni egyéb rendezvényekre is ezt az új létesítményt, ami hiánypótló, mert eddig itt nem működött igazi közösségi tér.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A most átadott épület 160 millió forintba került, ebből 142 millió forintot az Európai Unió támogatása fedezett, 18 millió forintot pedig Szeged költségvetése biztosított.

A Kaszás utcai üres telken felépített modern, XXI. századi körülményeket biztosító épület harminc, a városrészben élő idős embernek ad napközben kulturált elhelyezési és étkezési lehetőséget, tizenöten pedig otthonukba vihetik innen az ebédet. Az egyszintes, 217 négyzetméteres, akadálymentes épületben társalgó, étkező és szociális helyiségek találhatók. A beruházás során új bútorokat és konyhai eszközöket is beszereztek.

– Az új klubbal az volt a célunk, hogy valóban kényelmes, praktikus és igazán modern környezetet teremtsünk a városrészben élő idős embereknek. Ahogy a zöld város program keretében valamennyi önkormányzati beruházásnál, itt is kiemelt figyelmet kapott az energiahatékonyság – mondta a polgármester.

Botka László arról is beszélt, hogy hamarosan megkezdődhetnek a munkák Szeged hat másik idősek nappali ellátást biztosító intézményben is.

A programok megvalósításra összesen 900 millió forint áll rendelkezésre, a keretből 700 millió forintot a Szegednek biztosított európai uniós fejlesztési keretből biztosít a város, a fennmaradó 200 milliót pedig Szeged önkormányzata a saját költségvetéséből teszi hozzá.

A városban működő hét nyugdíjas klubban összesen háromszáz idős ember nappali ellátását biztosítja Szeged és ezerötszázan az étkeztetést is igénybe veszik.

A fejlesztések befejezését követően jelentősen javul Szegeden élő idősek szociális ellátásának színvonala, és az országban az egyik legkorszerűbb nappali ellátást tudja majd biztosítani az önkormányzat az itt élő idős embereknek.

Sok idős, magányos ember él Móravárosban. Koromné Fenyvesi Rózsa a városrész önkormányzati képviselője szerint is fontos, hogy a jövőben élénk közösségi élet bontakozzon ki a klubban, ezért ígéretet tett arra, hogy a képviselői alapjából rendszeresen támogatni fogja a Kaszás utcai közösségi programokat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László idősek Koromné Fenyvesi Rózsa Móraváros nyugdíjas idősek klubja Kaszás utca nyugdíjasklub
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés