Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Deja Vu 2020: a szervezők kitartanak, nem fújják le a fesztivált, minden a kormány döntésén múlik
Művház 2020. július 17. 18:30

Deja Vu 2020: a szervezők kitartanak, nem fújják le a fesztivált, minden a kormány döntésén múlik

A SZIN főszervezője után a Deja Vu Fesztivál egyik házigazdája is nyilatkozott a szeged.hu-nak. Ők is úgy készülnek, hogy lesz fesztivál, mást nem tudnak tenni.

Hirdetés

A tegnapi Kormányinfó óta kis túlzással a fél ország azt találgatja, hogy vajon lesznek-e, lehetnek-e fesztiválok, nagyobb koncertek augusztus 15-e után Magyarországon.

Mint ismert, a kormány korábban ezt a dátumot jelölte meg, ameddig nem rendezhetők 500 főnél nagyobb tömegrendezvények, bulik, koncertek, fesztiválok az országban, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont a tegnapi sajtótájékoztatón már arról beszélt, hogy

a járványhelyzet jelenlegi alakulása alapján több érv szól amellett, hogy ilyen rendezvényeket augusztus 15 után se lehessen tartani, és hogy a kormány július 29-én hoz döntést az ügyben.

Ugyanezen a tájékoztatón bejelentették, hogy az augusztus 20-ai ünnepségeket nem tartják meg, nem lesz tűzijáték sem, amiből sokan már most arra következtetnek, hogy ez alapján a tömegrendezvényeket sem fogják engedni.

Szegedet ez két nagyobb nyár végi fesztivál miatt is érinti: az egyik a szokásosan augusztus utolsó hetében rendezett Szegedi Ifjúsági Napok, a másik pedig a Deja Vu Fesztivál, amit eddig mindig június elején rendeztek meg, idén viszont a járvány miatt augusztus második felére halasztották.

A SZIN-nel kapcsolatosan Kolonics Erika főszervező csütörtökön nyilatkozott a szeged.hu-nak, és elmondta, hogy nem tudnak mást tenni, mint hogy várják a kormány döntését, addig pedig úgy készülnek, hogy lesz SZIN. Bővebben erről itt lehet olvasni.

A csütörtöki Kormányinfó után a Deja Vu Fesztivál a Facebookon az alábbi rövid bejegyzésben reagált a kialakult helyzetre:

Ennél persze mi azért többet szerettünk volna tudni, ezért bővebb információk reményében megkerestük a szervezőket, akik közül pénteken Gedzo, a fesztivál egyik házigazdája elmondta, hogy ők sem tudnak mást tenni, mint a kormánydöntésre várni.

„Ahogyan a Facebook-oldalunkon is megjelent, kitartunk. Nekünk a fesztiválozók az elsők, ezért az utolsó pillanatig úgy készülünk, hogy lesz Deja Vu Fesztivál.

Rengeteg energiánk, munkánk van a szervezésben, pláne így, hogy egyszer már az egész fesztivált át kellett pakolni augusztusra, ami elképesztően nagy munka volt, rengeteg szervezést igényelt. Sajnos ebben a szürreális helyzetben semennyire sincs a mi kezünkben, hogy végül meg tudjuk-e tartani a bulit, de bízunk a pozitív döntésben, mást nem tehetünk.

Ha esetleg mégsem tarthatjuk meg az idei Deja Vu Fesztivál, akkor július 29-e után amilyen gyorsan csak lehet, kitaláljuk, hogyan tovább, mi lesz a már megváltott jegyekkel, a leszervezett koncertekkel, és erről mindenkit időben tájékoztatni fogunk”

– nyilatkota a szeged.hu-nak Gedzo, a Deja Vu egyik házigazdája.

Ami tehát már biztos, hogy egyelőre egyik nagy nyár végi szegedi zenei fesztivált sem fújják le a szervezők, ezen túl viszont csak a bizonytalanság van azzal kapcsolatosan, hogy végül valóban lehet-e majd nosztalgiázni a Postás-pályán, és nyarat búcsúztatni a Partfürdőn.

A jelenlegi állás szerint minden a július 29-ei kormánydöntésen múlik.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deja Vu Fesztivál fesztivál járvány Kormányinfó koronavírus nyár világjárvány vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés