Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem fizetett bérleti díjat, feltört és elfoglalt még egy pavilont, felmondtak neki, mégis a Cserepes sori kereskedőt sajnálja a szegedi Fidesz
Szegeden 2020. július 16. 16:30

Nem fizetett bérleti díjat, feltört és elfoglalt még egy pavilont, felmondtak neki, mégis a Cserepes sori kereskedőt sajnálja a szegedi Fidesz

Havonta 250 ezer forint bérleti díjat nem fizetett a Cserepes soron az a kereskedő, akinek fölmondott a piac vezetősége. Az illető ráadásul más pavilonokat is feltört, és oda is bepakolt. Ezt unták el Rácz Attiláék. A Fidesz mindig a szegediek ellen lép fel?

Hirdetés

Öt bérlőjének mondott föl a Cserepes sori piac: Rácz Attiláék azután döntöttek így, hogy sokadszor derült ki szúrópróbaszerű ellenőrzéseken, egyszerűen levágták a lakatot üres pavilonokról, és oda is bepakolták a többletárujukat, amelyet nem tudtak az eredetileg bérelt pavilonban tárolni. Német Ferenc szegedi fideszes önkormányzati képviselő ebből a bevételkiesést „vette észre”. Ez valóban van, hiszen a kereskedők tartoznak a piacnak, a használatba vett, de ki nem fizetett pavilonok bérleti díjával. Van olyan kínai árus, aki több mint havi 250 ezer forint bérleti díjat nem fizetett meg az önkényesen használatba vett bódéjai után. Az esetről a Délmagyarország írt, ott hangsúlyozta Német, hogy „tönkre akarják tenni a Cserepes sori piacot, mert »elüldözik« a bérlőket”.

Rácz Attila a lapnak közleményt juttatott el, ezt mi is megkaptuk, mi is szó szerint közöljük:

„öt bérlőnek mondtunk fel még 2020. június 17-én és 18-án. Sajnálatos módon egyik bérlő sem volt hajlandó sem személyesen, sem a postai úton küldött felmondást átvenni, így annak pontos tartalmáról képviselő úrnak sem lehet tudomása. Álláspontunk szerint a bérlőknek jogszerűen lett azonnali hatállyal felmondva, hiszen jogtalanul, mindenféle engedély, szerződés nélkül vettek használatba a piac tulajdonában lévő bódékat.

A piac által lakattal lezárt pavilonokat feltörték és bepakolták saját árukészletüket. Ezt kollégáim rutinellenőrzés során észlelték, meg is keresték az adott bérlőket, akik elismerték, hogy az ő árujuk van a helyiségben. Minderről jegyzőkönyvek, képfelvételek is készültek. Volt olyan kínai származású kereskedő, aki szerződés szerint 41 négyzetméter bérelt, csak azután fizette a bérleti díjat, de feltört másik 4 bódét. A feltört pavilonok összes alapterülete 66 négyzetméter, amelyek után nem fizetett semmit.

Mélységesen megdöbbent az a tény, hogy Német Ferenc, a Fidesz–KDNP képviselője a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori Piac Kft-t és ezáltal a szegedieket megkárosító kereskedők mellé áll, úgy hogy tőlünk semmilyen tájékoztatást nem kért az adott ügyben. Amennyiben képviselő úr hajlandó lett volna szóba állni velem, örömmel tájékoztattam volna a kialakult helyzetről és nem esett volna abba a hibába, hogy valótlan állításokat tesz közzé.

A Piac bezárással kapcsolatban is Német úr tévedésben van, hiszen a piac bezárása nem igazgatói, hanem tulajdonosi hatáskör.”

Rácz Attila azt is elmondta, korábban is számtalanszor volt példa arra, hogy más, üres pavilonokba bepakoltak, amikor egy-egy szúrópróbaszerű ellenőrzésen ez kiderült, akkor egy havi bérleti díjat kiszámláztak az illegális pavilonfoglalásért. Ebből a tisztességtelen üzleti magatartásból lett elege az ügyvezetőnek. A piac vezetője azt is közölte honlapunkkal, hogy az öt bérlő közül négyen aláírták a megállapodást, hogy július 21-éig kipakolnak és elszámolási kötelezettség mellett visszaadják a kulcsokat, és nem árusítanak tovább a piacon.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cserepes sori Piac Kft. Rácz Attila