Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Korábbi sikerprodukciók vetítéseivel és nyilvános főpróbákkal bővül a Szegedi Szabadtéri idei programja
Művház 2020. július 16. 17:15

Korábbi sikerprodukciók vetítéseivel és nyilvános főpróbákkal bővül a Szegedi Szabadtéri idei programja

Az eddig meghirdetettekhez képest további hat alkalommal várják a nézőket a Dóm térre: szabadtéri mozis esteket szerveznek, és meg lehet nézni az Akárki, valamint az Ajándékkoncert főpróbáit is.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt teljesen át kellett alakítani idén a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát, de mint az a szervezők csütörtöki bejelentésekor kiderült: így is összesen 16 estén várják a közönséget. 

Mivel a programok teljes átszabása után is olyan nagy volt az érdeklődés a Szabadtéri Dóm térre meghirdetett előadásai iránt, hogy az (egyébként ingyenes) előadásokra a meghirdetés után pillanatok alatt elfogytak a jegyek, a vezetőség most úgy döntött, az Akárki és az Ajándékkoncert főpróbáit is megnyitja a közönség előtt.

A nézők így július 23-án, csütörtökön is láthatják az Akárkit, augusztus 14-én pedig az Ajándékkoncertet, és bár korábban szegedi lakcímkártyára volt szükség az ingyenes jegyek igényléséhez, a főpróbák belépői már bárkinek elérhetők lesznek.

Csütörtökön továbbá azt is bejelentették, hogy ezeken túl a szervezők ingyenes vetítésekkel is készülnek a Dóm téren, ami így szabadtéri mozihelyszínné változik. Egy hatalmas ledfalon az elmúlt évek legsikeresebb előadásait láthatják majd a nézők.

Július 30-án a Tévedések vígjátéka című Shakespeare-darab, majd a következő három estén – július 31-én, augusztus 1-jén és 2-án – az Aida, a Rigoletto és a Tosca című operákat vetítik. Ezekre az estékre ráadásul nem kell jegyet igényelni, a közönség előzetes regisztráció nélkül is beülhet a szabadtéri mozira.

Azt viszont érdemes tudni, hogy ezeken a vetítéseken esténként 400 férőhely lesz, tehát érdemes lesz időben elindulni a Dóm térre annak, aki szabad széket akar találni a nézőtéren.

Mi, mikor, hol, honnan

A főpróbák a megszokott 21 órás kezdéssel láthatók majd, míg a korábbi előadások vetítése 20 órakor kezdődik, így tömegközlekedéssel is haza lehet majd jutni a Dóm térről. 

Az Akárki című színjáték főpróbájára korlátozott számban, július 20-tól lehet átvenni a jegyeket a Szabadtéri jegyirodájában, a Reök-palotában. Az Ajándékkoncertre szóló ingyenes belépők szintén személyesen, a Szabadtéri jegyirodájánál, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál érhetők el. Utóbbinál a szimfonikus bérlettel rendelkezőknek a zenekar Facebook-oldalára küldött üzenetben, illetve a honlapjukon szereplő címekre küldött emailben van lehetősége írásbeli előjegyzésre.

Az idei fesztivál első adására július 17-én, pénteken este kerül sor, ekkor mutatják be az Újszegedi Szabadtéri Színpadon Georg Friedrich Händel 1709-ben írt operáját, az Agrippinát.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Agrippina Aida Ajándékkoncert Akárki Dóm tér járvány koronavírus mozi nyár próba Rigoletto szabadtéri színpad Szegedi Szabadtéri Játékok színház Újszegedi Szabadtéri Színpad vetítés jegy Szegedi Szimfonikus Zenekar Tévedések vígjátéka Tosca REÖK Reök palota
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés