Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • SZIN 2020: a kormány döntésére várnak a szervezők, addig is készülnek a fesztiválra
Szegeden 2020. július 16. 13:30

SZIN 2020: a kormány döntésére várnak a szervezők, addig is készülnek a fesztiválra

Nem szeretnék cserben hagyni a fesztiválozókat, mondta a szeged.hu-nak a főszervező.

Hirdetés

A csütörtöki Kormányinfó legfontosabb bejelentése az volt, hogy a kormány a szerdai ülésén úgy döntött: elmaradnak az augusztus 20-ai rendezvények, nem lesz tűzijáték.

Kiderült az is, hogy

továbbra sincs döntés arról, hogy augusztus 15-e után lehet-e 500 főnél nagyobb zenés rendezvény tartani. A tiltó rendelkezések továbbra is életben maradnak, a kormány július 29-i ülésén fog végső döntést hozni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

jelenleg több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nincs végleges a döntés.

Arról is beszélt a miniszter, hogy a kormány szeretné valamilyen szinten támogatni a zeneipar szereplőit. A kormány felkérte az illetékeseket egy program kidolgozására, jelenleg a nemzetközi példákat vizsgálják. 

Ennek kapcsán megkerestük az augusztus végére meghirdetett Szegedi Ifjúsági Napok szervezőit, mit szólnak az elhangzottakhoz.

„Jelenleg nem tudunk mást tenni, mint hogy várjuk kormány döntését. Természetesen nem szeretnénk cserben hagyni a fesztiválozóinkat, ezért továbbra is dolgozunk, készülünk, egyelőre mindent úgy csinálunk, hogy lesz SZIN.

Ha végül mégsem tarthatjuk meg a fesztivált, akkor még nagyjából négy hetünk lesz arra, hogy megfelelően kommunikáljuk ezt a fesztiválózóink felé, hiszen ilyenkor nem csak annyi a dolgunk, hogy közöljük, elmarad a SZIN, hanem a jegyek, bérletek visszaváltásának vagy későbbi felhasználásának módjairól is tájékoztatnunk kell az embereket.

És természetesen, ha nem lesz idén SZIN, a külföldi és a magyar fellépőkkel is tárgyalni fogunk arról, hogyan lehetne később megtartani a koncertjeiket”

– mondta a szeged.hu-nak Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője.

A SZIN sorsa tehát egyelőre bizonytalan, és mint látható, nem elsősorban a szervezőkön múlik, hogy lesz-e idén fesztivál.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2020