Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Szombaton ismét Külvárosi Mozi Piknik: Steven Spielberg látványorgiája a Fűtőmű utcában, ingyen
Művház 2020. július 15. 21:15

Szombaton ismét Külvárosi Mozi Piknik: Steven Spielberg látványorgiája a Fűtőmű utcában, ingyen

A legendás rendező Ready Player One című, 2018-as sci-fijét vetítik július 18-án a panelházak között, Újrókuson.

Hirdetés

Június végén volt a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület, valamint a Belvárosi Mozi közös, Külvárosi Mozi Piknik elnevezésű új kezdeményezésének bemelegítése a Fűtőmű utcában, akkor a Mamma Miát vetítették, amire annyian gyűltek össze, hogy szinte már kicsi volt a rét annyi embernek. 

Ezen a héten folytatódik a szabadtéri külvárosi ingyenes mozizás, ráadásul mostantól több héten keresztül minden szombaton vetítenek egy-egy filmet.

Július 18-án, vagyis ezen a szombaton a Ready Player One című sci-fit lehet majd megnézni. Steven Spielberg 2018-ban bemutatott filmje Ernest Cline regénye alapján készült, a viszonylag közeli jövőben, 2044-ben játszódik, és egy napjainkban is aktuális téma a sztori alapja: a virtuális valóság, ami a jövőben már teljesen eluralkodik a mindennapokon.

Spielberg filmje úgy szól a jövőről, hogy közben vastagon megidézi a múltat, legfőképpen a nyolcvanas éveket, így azoknak, akik a korszak videójátékjain nőttek fel, mindenképp érdemes megnézniük a Ready Player One-t, amit nem is lehetne rövidebben és tömörebben összefoglalni, mint ahogy Szűcs Gyula kollégánk tette a Port.hu-n megjelent lelkes kritikájában:

„Kiknek ajánljuk? Retrórajongóknak, gémereknek, filmőrülteknek, azaz mindenkinek, aki imádta Ernest Cline eredeti Ready Player One regényét. És persze azoknak, akik évek óta várják, hogy Spielberg végre visszataláljon arra a geek énjére, aki az E.T.-t, a Jurassic Parkot meg az Indy-filmeket rendezte.”

Július 18-án tehát újra Külvárosi Mozi Piknik a Fűtőmű utcában, ahol mostatól több mint egy hónapon át lehet szombatonként mozizni, ezek lesznek még:

július 25.: Gru
augusztus 1.: Üvegtigris
augusztus 8.: Csinibaba
augusztus 15.: Indiana Jones
augusztus 22.: Kaliforniai álom

Ez meg a vetítéssorozat plaktája, merthogy az is van neki:

Az első alkalommal egyébként, a Mamma Mia vetítésekor, olyan jó volt a hangulat, hogy a film végén még táncoltak is az emberek, így:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Külvárosi Mozi Piknik Belvárosi Mozi film Mondolo Egyesület mozi Steven Spielberg Szetáv
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés