Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Öt szegedi iskolában lesznek iskolaőrök szeptembertől, az uniós átlagnál sokkal jobban megviselte a magyarok pénztárcáját a járvány – Szegedi Hírek, 2020. július 15.
Szegeden 2020. július 15. 19:00 Forrás: Szeged Televízió

Öt szegedi iskolában lesznek iskolaőrök szeptembertől, az uniós átlagnál sokkal jobban megviselte a magyarok pénztárcáját a járvány – Szegedi Hírek, 2020. július 15.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!

Hirdetés

A fentieken túl az alábbbiakról szól még a Szeged Televízió szerda esti híradója:

 • Mától vagy két hét karantén vagy két negatív koronavírus teszt elvégzése szükséges azoknak, akik átlépik a határt Szerbia felől. A tesztelés – magyar állampolgároknak – augusztus elsejéig ingyenes, utána már saját zsebből kell kifizetnie annak, aki sárga vagy piros besorolású országból tér vissza Magyarországra. Aki elvégeztetné a PCR-tesztet belépés után, annak ezt a háziorvosánál kell jeleznie.
 • Online tiltakozásba kezdtek a most végzett orvostanhallgatók, mert elmaradnak a diplomaosztók idén a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt a rektor túl veszélyesnek tartja még szabadtéren, kisebb létszámban megszervezve is. A rendkívüli állapot egyébként az egyetemen már június 16-án megszűnt.
 • Történelmi sikernek nevezte Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, hogy még a fideszesek is megszavazták azt a javaslatot, ami minden uniós polgárnak európai szintű egészségügyi ellátást biztosítana. Az Európai Parlament által elfogadott program a jövőben előírja a tagállamoknak azokat a minimális ellátási követelményeket, amiknek minden országnak meg kell felelnie.
 • Kétszáz gyereknek kérték Szegeden a családok, hogy nyáron is kapjanak melegételt. Az önkormányzat egészen augusztus végéig biztosítja az ebédet a rászoruló gyerekeknek, akiknek a szülei nem biztos, hogy minden nap meg tudnák ezt adni a gyereküknek.
 • Felépült a Dóm téri ideiglenes szabadtéri színpad. Az idén nem a megszokott, 4000 fős lelátót állítják fel, hanem a járványügyi szabályoknak megfelelően egy kisebb területen helyeznek majd el székeket a téren, ahol lefeljebb 1000 néző gyűlhet össze.
 • Különleges koncerttel emlékezik a város a felejthetetlen Gregor Józsefre születésének 80. évfordulóján. A szegedi operaénekest nemcsak szülővárosában szerették és tisztelték, hanem szinte mindenhol a világon.
 • Hiába készülnek arra a kézilabdacsapatok, hogy szeptemberben újraindul a Bajnokok Ligája, a járványhelyzet miatt most megint úgy tűnik, hogy ez elmaradhat. A bizonytalanság ellenére a Mol-Pick Szeged két hét múlva elkezdi a felkészülést, az utánpótlást biztosító, idén alapított Pick Kézilabda Akadémia fiataljai pedig már most is edzenek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó Szegedi Hírek tv