Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. július 15. 14:14

Gregor József születésének 80. évfordulójára emlékezik Szeged

Képriport
Tizennégy éve halt meg Gregor József, Szeged kulturális életének ikonikus alakja. Az operaénekes augusztus 8-án ünnepelné 80. születésnapját, ebből az alkalomból a Szegedért Alapítvány és az önkormányzat emléknapot szervez.

Hirdetés

– A legendás basszista mellszobrát tíz éve avatták a Dóm téri Nemzeti Panteonban, tizenkét éve pedig Szeged egyik legjobb általános iskolája viseli a nevét – mondta Kozma József, az emléknap programjait ismertető sajtótájékoztatón. A városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke hozzátette, hogy Gregor József életpályája örökre egybefonódott Szeged városával, ezért tartották fontosnak, hogy felköszöntsék születésnapján a legendás énekest.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Lucának a sajtótájékoztatón készült fotóit!

Toronykőy Attila, az emlékest rendezője ehhez hozzátette, hogy Gregor Jóska – szerette, ha így szólítják – is ott lesz a fellépő művészekkel, hiszen emléke olyan eleven, hogy a mai napig meghatározza Szeged zenei életét. A városháza udvarára tervezett koncert előtt azonban a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnoknál megkoszorúzzák a művész mellszobrát.

A koncert este fél 9-kor kezdődik, olyan művészek vállalták el a fellépést, mint Rost Andrea, Gál Erika, Vajda Júlia, vagy Vághelyi Gábor. Lesz egy igazán „gregoros” produkció is, ugyanis három basszista lép fel egyszerre. Gregor József legendás szerepeiből ad elő Szvétek László, Gábor Géza és Cseh Antal triója.

– A koronavírus-járvány miatt az idén elmarad a Muzsikáló Udvar koncertsorozata, de az augusztus 8-i Gregor József emlékkoncertet mindenképpen megtartjuk – mondta Száz Krisztina, aki az utóbbi évtizedekben a városházi programok mellett más zenei rendezvények lelkes és értő szervezője volt. A legjobb az lenne, ha a csillagos ég alatt csendülnének fel az ismerős dallamok, de ha az időjárás mégis közbeszólna, az IH Rendezvényközpontban tartják meg az emlékestet. A belépőket csütörtöktől lehet megvásárolni háromezer forintos áron a Csermák Hangszerüzletben.

Sz. Gy.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának rövidhírét is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: évforduló Gregor József Kozma József születésnap Toronykőy Attila
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés