Művház 2020. július 15. 11:07

Ácsolják a színpadot a Dóm téren

Furcsa így, ezt látni, de ez van: megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri játszóhelyének építése.

Hirdetés
Hirdetés

Ez a 200 négyzetméteres „ácsolt” színpad és 1000 fős, ideiglenes nézőtér fogja várni a közönséget, akik igazi színháztörténeti kuriózumot láthatnak itt július 24-én.

Az Akárki című színjátékot a Kossuth-díjas Zsótér Sándor, Hegedűs D. Géza és több kiváló szegedi kötődésű színész főszereplésével állítják színpadra. A darab különlegessége, hogy a Szabadtéri előképének számító Salzburgi Ünnepi Játékok műsorában minden évben ezt a produkciót állítják színre, így a Szabadtéri több évtizedes „adósságát” törleszti. Az előadás az emberi lét alapkérdéseire keresi a választ, gyakran ironikus humorral fűszerezve. A rendező, Bodolay Géza korábban elárulta: a különleges produkció díszletét az éppen idén 90 éve felszentelt székesegyház adja majd, mely fokozza a darab őszinteségét és meghittségét.

Mindemellett egy szimfonikus zenekari koncert is érkezik augusztus 15-én a Dóm térre. Születésének 250. évfordulója alkalmából, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában egy felejthetetlen Beethoven esttel készülnek, ahol a közönségkedvenc slágerdarabok mellett igazi zenetörténeti „csemegének” számító kompozíciók is felcsendülnek.

Mindkét Dóm téri produkciót ingyenes tekinthetik meg idén a nézők. Az előadások jegyeinek felét a szegedi lakosoknak, másik felét pedig a legjelentősebb helyi szállodáknak ajánlotta fel a fesztivál, így serkentve a városba érkező idegenforgalmat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Akárki Dóm tér Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Szimfonikus Zenekar színház