Hirdetés
Túl a városon 2020. július 14. 18:20 Forrás: nepszava.hu

Az MSZP megvédené a Balatont a Fidesz oligarcháitól

Kedden egy sajtótájékoztatón jelentette be Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke, hogy szeptemberben kezdeményezni fogják a Balaton-törvény módosítását.

Hirdetés

A párt aktivistái, együtt a Societas ifjúsági mozgalommal csütörtöktől a Balatonnál, a strandokon, kikötőknél, sétányokon és bevásárlóközpontoknál fognak sajtótájékoztatókat, szórólapozást, aláírásgyűjtést tartani, azzal a címmel, hogy

„A Balaton mindannyiunké”

- írja a nepszava.hu. Molnár Zsolt kiemelte, arra kérik az aktivistákat, a választópolgárokat, a nyaralókat, hogy – akár online petícióval, akár személyes aláírásukkal – támogassák az aláírásgyűjtő ívet.

A petíció legfőbb követelései a következők: a szabad strandok a jövőben is szabad strandok maradjanak, a teljes balatoni hajózás hátterét biztosító balatoni vitorláskikötők állami tulajdonban maradjanak, ne lehessen ezeket privatizálni, ne lehessen túlépíteni a Balaton-parti övezetet, és meg kelljen őrizni a jelenleg is rendelkezésre álló funkciókat, kempingből kemping, vízpartból vízpart maradjon.

A sajtótájékoztatón Molnár Zsolt bejelentette, hogy a nyári akciót követően, szeptemberben kezdeményezni fogják a Balaton-törvény módosítását. „Tettünk már erre kísérletet, azonban akkor a Fidesz-KDNP az utolsó pillanatban kihátrált mögüle. Nagyon bízom benne, hogy most már a kormánypárti képviselők is megértik, hogy a Balaton mindannyiunké, nem lehet azt kisajátítani, meg kell őrizni a jövő nemzedékeinek. A jelen nemzedékeinek pedig lehetővé kell tenni, hogy a magyar családok eljussanak a Balatonhoz” - fogalmazott a párt budapesti elnöke.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aláírásgyűjtés Balaton Molnár Zsolt MSZP