Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. július 14. 15:48

Még két hónapig lehet igényelni a beiskolázási támogatást

Május 21-től szeptember 15-ig lehet benyújtani azokat a kérelmeket, melyek alapján minden szegedi lakhelyű és itt élő általános iskolai tanuló 10 ezer forint beiskolázási támogatást kap. A nyugdíjasok is megkapják a tavalyi támogatást, de nekik nem kell ezt külön igényelniük.

Hirdetés

Tavaly lehetett először igénybe venni ezt az önkormányzati támogatást, és hatalmas volt az érdeklődés – mondta Novkov Veszelinka az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájának vezetője. Ez annyit jelent, hogy körülbelül

11 ezer jogosult közül 9500-an kaptak iskolakezdési támogatást.

Ahhoz, hogy idén is legalább ekkora arányban segíthessék a szegedi családokat, a két hónap múlva lejáró határidőig még sokaknak kell benyújtaniuk az igénylést, ugyanis a támogatásra jogosult mintegy 7 ezer családból eddig csak 3 ezer adott be kérelmet.

Az igénylések háromnegyede tavaly online érkezett az ügyfélkapunk keresztül, és most, hogy a járványhelyzet ezt különösen indokolja, arra kérik a családokat, hogy aki csak teheti, részesítse előnyben az internetes megoldást. Ezt az önkormányzat weboldalán megtehetik, de a nyomtatványok az önkormányzat ügyfélszolgálatán papír alapon is beszerezhetők. Novkov Veszelinka elmondta azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet ellenére is rendelkezésre áll a teljes összeg.

A támogatásra jogosult családokat arra kérik, ne várjanak az utolsó pillanatig, mert a kérelmek feldolgozása időbe telik. Fontos tudni, hogy azok is kapnak támogatást, akik nem szegedi iskolába járnak, de itt van a lakhelyük, és a városban élnek. A támogatások zömét folyószámlára utalták tavaly, és ez a tendencia várható az idén is.

2019-től kezdődően minden szegedi nyugdíjas is kap egyszeri 10 ezer forintos támogatást a várostól. Ezt az Idősek Világnapja alkalmából október elején kapják meg a támogatásra jogosultak.

Ők valamivel több mint 34 ezren vannak. A jogosultság kritériumai lényegében megegyeznek az általános iskolásoknál meghatározott elvekkel, vagyis szegedi lakhely és itteni életvitel szükséges hozzá. Ezt a támogatást nem kell külön kérni, ugyanis alanyi jogon jár. Novkov Veszelinka elmondta, hogy

a városi költségvetésben 100 millió forintot elkülönítettek a beiskolázási, és 350 milliót a nyugdíjas támogatásokra.

A nyugdíjasokhoz postai úton juttatják el az összeget.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: iskolakezdési támogatás önkormányzat Novkov Veszelinka

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés