Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. július 14. 10:41 Forrás: Szegedi Tükör

Egy hétig ünnepli a születésnapját Kondor Julianna

És nemcsak azért, mert most volt kilencvenéves.

Hirdetés

Kondor Julianna 1930. június 28-án született Tiszaföldváron, de csak július 3-án anyakönyvezték. Emiatt a család minden évben egy hétig ünnepli a születésnapját. Két nővérével nőtt fel, akikkel sokat segített a család szőlőjében és a ház körüli munkában. Az általános iskola elvégzése után kereskedő szeretett volna lenni, de erre nem volt lehetősége a szülőhelyén, így a martfűi cipőgyárba került.

Nagybátyja hívására költözött Szegedre, ahol kalauz, majd villamosvezető lett, és még az Újszegedre közlekedő villamost is vezette. Pár hónapig Budapestre járt ápolónőképzőbe, de anyagi okok miatt nem fejezte be tanulmányait. A közlekedési vállalatnál ismerte meg férjét, Kálmán Zoltánt. Egy lányuk és egy fiuk született. A két műszakos munkarend miatt nehezen tudták megoldani a gyermeknevelést, ezért munkahelyet váltott. A ládagyárban fizikai munkát végzett, majd a postához került hírlapkézbesítőnek. 1985-ben vonult nyugdíjba, de még utána is aktívan dolgozott. Sokan ismerhetik Kondor Julianna arcát a hírlapárusító pavilonból.

Sokat játszott két unokájával, gondoskodott róluk, és ők nagyon szeretik. Igazi nagymama. Nagyon szeret sütni-főzni, olvasni és rejtvényt fejteni. Kondor Julianna elmondása szerint elégedett életével.

Az önkormányzat nevében Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte a 90 éves Julika nénit. Képünkön családja körében látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés