Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Tanítás a koronavírus-járványban: a szaktárca hátralép, majd helyben dönt „valaki”
Szegeden 2020. július 14. 09:38 Forrás: Népszava

Tanítás a koronavírus-járványban: a szaktárca hátralép, majd helyben dönt „valaki”

Nem egyértelmű, kire, mire hárítják a felelősséget, amikor kimondták, ősszel egyedileg is el lehet dönteni, melyik iskolában, lesz tanítás és melyikben nem.

Hirdetés

„Amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezeljük majd azokat”

– ezt válaszolta a Népszavának az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amikor rákérdeztek ha szeptemberre újból felerősödik a koronavírus-járvány, mire kell számítani.

„A szaktárca szerint ez azért is fontos, hogy minden érintett egyenlő eséllyel tudjon bekapcsolódni az oktatásba, illetve megoldott legyen a szülők tehermentesítése a gyermekfelügyelet biztosításával. Arra a kérdésre, ha távoktatásra lesz szükség, mi lesz a szeptemberben munkába álló iskolaőrök feladata, azt írták: az iskolai gyermekfelügyelet miatt mindenképp szükség lesz rájuk a jelenlétüket igénylő iskolákban” – írja a Népszava.

A minisztérium egyébként úgy készül, hogy simán elindul szeptemberben a tanév. De azért úgy nyilatkoznak, hogy meglegyen a bizonytalanság is... Hiszen így lehet majd mondani adott esetben, ők szóltak. Viszont az egyáltalán nem egyértelmű, ki dönt, dönthet majd szeptemberben:

  • a Klebelsberg Központ tankerületi központjai,
  • vagy beleszólhat mondjuk a polgármester,
  • vagy pont a településvezetőre hárul a felelősség?

Ne kelljen sehogy dönteni, az lenne a legjobb. Mert akkor rendben elindulhat a tanítás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: digitális oktatás járvány koronavírus közoktatás oktatás pandémia világjárvány